België staat 1e in de poule na winst op Maleisië bij World Cup

Het Belgische team, bestaande uit Luca Brecel en Tomasz Skalski, hebben hun tweede wedstrijd in de World Cup ruimschoots gewonnen. Met 5-0 zette zij hun tegenstanders uit Maleisië (bestaande uit professional Thor Chuan Leong en amateurspeler Mohammad Reza Hassan) opzij. 

(c) Monique Limbos

België staat hiermee eerste in poule B, maar daar moet natuurlijk nog wel bij gezegd worden dat zij de twee zwaarste tegenstanders uit de poule, Schotland en Hong Kong, nog moeten krijgen. Tegen Hong Kong komen zij morgen gelijk in actie, om 15.30 uur Nederlandse tijd zal deze wedstrijd van start gaan. Skalski speelde overigens weer met zijn eigen keu. Deze was vanmorgen weer aangekomen in het hotel.

In poule A zijn vandaag drie wedstrijden gespeeld, die alledrie met 5-0 eindigden. China 1 won van Singapore, Malta won van Noorwegen en India won van Oostenrijk. Voor het Oostenrijkse team was dit de tweede 5-0 die zij moesten incasseren. Het team uit Noorwegen is overigens het enige team met een dame aan tafel, Kurt Maflin speelt samen met zijn vrouw Anita Maflin. Zij was de hoogste Noorse speler op de ET-ranking.

In poule C staan Noord-Ierland en Wales samen aan kop, beide landen wonnen vandaag met 4-1 van respectievelijk Qatar en Polen.

In poule D staat Thailand aan kop, zij wonnen gisteren verrassend van Engeland. Vandaag won Thailand weer, nu met 3-2 van Duitsland. De Engelsen wonnen met 3-2 hun eerste wedstrijd, van China 2.

Alle uitslagen zijn hier te vinden, en volg vooral ook de uitzendingen op Eurosport 2.  Vanaf 08.00 uur wordt er live uitgezonden.

Lees ook:Belgie nog steeds koploper bij World Cup
Lees ook:België nog steeds ongeslagen bij World Cup
Lees ook:World Cup loting: Allen afwezig, Williams aanwezig?
Lees ook:Skalski en Brecel winnen eerste partij op World Cup, zonder eigen keu
Lees ook:Kwartfinales bekend, België speelt tegen India, Engeland uitgeschakeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.