Spanning in WK-finale: Selby leidt nipt

Wat een spannende finale van het wereldkampioenschap krijgen we voorgeschoteld! In The Crucible Theatre leidt Mark Selby momenteel met een kleine voorsprong van drie frames op Ding Junhui, met 10-7 na twee sessies.

© World Snooker

In de eerste sessie kwam Selby maar liefst 6-0 voor te staan en leken de kansen voor de Chinees, die zijn debuut maakt in de finale, per gepotte bal kleiner te worden. Selby maakte ondermeer een 91-, 76-, 120- en 70-break om die grote voorsprong te pakken.

Ding weet dan echter van de daaropvolgende zes frames er vijf te winnen met breaks van 76, 103 en 89. Selby pakt dan een frame terug, maar Ding wint er weer twee met een 86- en een 55-break. Selby wint dan weer het 16e frame waardoor het gat weer twee frames groot wordt.

De concentratie is bij beide spelers verdwenen, maar Mark Selby weet dan na een frame van bijna een uur toch het 17e frame van de dag te winnen waardoor hij met een 10-7 voorsprong de finale naar de volgende dag brengt.

Het is een finale die dit toernooi verdiend, vol spanning en sensatie, met mooie safetyspel en goede breaks. Met spelers die er door zitten, en die hun comeback in de wedstrijd maken. Alles wat dit er voor zorgt dat we zo verslingerd zijn aan deze mooie sport.

Morgenmiddag om 15.00 uur en 20.00 uur zullen we zien wie er in Sheffield dit jaar aan het langste eind trekt. Wie voorspel jij dat er gaat winnen?

Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:Selby wint, Robertson op achterstand
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte
Lees ook:German Masters: Selby gekroond tot winnaar
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.