Bingham koopt kampioenstafel

Stuart Bingham heeft de snookertafel gekocht waarop hij zijn wereldtitel heeft gewonnen, vertelt hij in een interview met de BBC. Tevens heeft hij ook de set ballen gekocht die tijdens de finale zijn gebruikt. Hij heeft ze waarschijnlijk net voor de neus van Shaun Murphy weggekaapt. 

© Monique Limbos

In de anonieme veiling heeft Bingham uiteindelijk de tafel voor 6.500 pond gekocht en de ballen voor 5.000 pond. Murphy zei achteraf dat hij ook had meegeboden, in de hoop de gele bal aan stukken te kunnen smijten, die zo cruciaal in de wedstrijd was. In frame 31 mistte Murphy een gele bal, waarop Bingham een erg strakke snooker legde, die Murphy 30 punten kostte, waardoor hij 16-15 achterkwam, in plaats van voor.

Vanaf daar liep Bingham snel uit naar de eindstand van 18-15. De opbrengst van de veiling is naar Bluebell Hospital gegaan, het goede doel waar Worldsnooker zich vaak voor inzet.

Verder vertelt Bingham dat hij dagelijks de dag begint met terugkijken van de finalepartij.

Kijk hier een stukje van het interview bij de BBC. Het hele interview in de Claire Balding show wordt vanavond uitgezonden op BBC2 om 23.00 uur Nederlandse tijd. Te gast zijn ook Pat Cash en Susie Wolff.

Lees ook:Bingham verslaat Ding maar mist 147
Lees ook:Bieden op snookeritems KiKa-veiling begonnen
Lees ook:Hearn voorlopig nog niet met pensioen
Lees ook:Worldsnooker wil jouw stem horen!
Lees ook:Brecel jongste wereldkampioen? 40 keer inzet!

Eén reactie op “Bingham koopt kampioenstafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.