Robertson en O’Sullivan door naar kwartfinale met hoge breaks

Neil Robertson en Ronnie O’Sullivan hebben zich beide geplaatst voor de kwartfinale van de Welsh Open vanmiddag in Cardiff. Beide wereldkampioenen scoorde daarbij flinke breaks. 

© Monique Limbos

Robertson speelde tegen Marco Fu vanmiddag en kwam mede dankzij een 126-break 2-1 voor te staan. Hierna volgde nog een 141, waarbij de kansen er wel lagen voor een 147. In dit filmpje legt hij uit waarom hij niet voor de 147 ging, en ik verklap vast dat het niks met de bonus te maken heeft .

Fu weet nog terug te knokken naar een 3-2 achterstand, maar de Australiër weet in het zesde frame de wedstrijd op zijn gemak uit te spelen en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale. Zijn tegenstander daar is Luca Brecel of Ding Junhui, dat wordt vanavond door deze twee heren uitgevochten.

Ook Ronnie O’Sullivan wist zich rustig naar de overwinning te potten. Yu Delu wist het eerste frame nog te winnen, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe The Rocket weer vrolijk doorging waar hij was gebleven. Met een 96-, 132-, 70- en 66-break verzekerde de Engelsman zich ook van een plaats bij de laatste 8. Hij treft daar Mark Selby die vanmiddag thuisfavoriet Mark Williams naar huis stuurde met breaks van 90, 128 en 115.

(c) Monique Limbos

Voor het thuispubliek in Wales is nu nog maar één ijzer in het vuur: alleen Michael White heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale. Hij won vanmiddag van titelverdediger John Higgins met 4-1. Ondanks een goede start met een 104-break van de Schot, wist White met een 90-break en twee 60-ers de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Bekijk hier de overige uitslagen en de geplande wedstrijden.

Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:Robertson bij laatste 4 CoC
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale
Lees ook:WK: Robertson en O’Sullivan vliegen de kwartfinale in
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.