Selby rules the UK (and the world)

Mark Selby heeft vanavond maar weer eens bewezen waarom hij de beste speler is van de wereld. De regerend wereldkampioen en nummer 1 van de wereldranking heeft in de finale van het UK Championship Ronnie O’Sullivan verslagen met 10-7. 

Na de eerste sessie had Selby al een comfortabele voorsprong van 6-2. Aan het begin van de sessie leek Selby verder te gaan waar hij gebleven was en pakte hij het negende frame met een 56-break. Dan weet O’Sullivan echter drie frames op rij te winnen, met breaks van 56, 80 en 134, waardoor het gat verkleind wordt naar 7-5. Selby antwoordt met een 137-break, en The Rocket reageert daar weer op met een 130- en een 82-break, waardoor er nog maar één frame verschil is tussen de beide Engelsen.

Dan toont Selby echter waarom hij de beste van de wereld is, en rondt hij met een 134- en een 107-break de wedstrijd af, waardoor hij voor de tweede keer in zijn indrukwekkende carrière de UK Championship wint.

Zoals O’Sullivan al zei na de wedstrijd: “Selby speelde heel erg goed, hij is voor mij, samen met Stephen Hendry, de beste speler ter wereld”. En zoals Hazel Irvine zei: “het niveau was echt enorm hoog”. Met 6 century’s en 10 breaks boven de 50 hebben beide heren weer bewezen dat ze echt tot de top behoren. Twee grootheden die ons hopelijk nog jaren trakteren op mooi snooker.

Omdat Selby in mei ook al het wereldkampioenschap won, maakt hij kans om in januari bij de Masters de Triple Crown te winnen, de drie grote toernooien, in één seizoen.

De wedstrijd stond vanavond onder leiding van Olivier Marteel, die hiermee zijn eigen Triple Crown pakte.

Dinsdag start de kwalificatiereeks voor de German Masters. De loting is nog niet bekend, wat aardig wat gemopper opleverde van de spelers, maar zodra deze bekend is, vind je hem hier.

Lees ook:Spanning in WK-finale: Selby leidt nipt
Lees ook:Williams en Murphy op het nippertje naar 4e ronde UK Championship
Lees ook:German Masters: Opnieuw whitewash voor Robertson
Lees ook:Grand Prix: Trump overtroeft O’Sullivan en wint titel
Lees ook:Brecel strandt bij laatste 16 UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.