Fu laat kans liggen, The Rocket door naar finale

Marco Fu had de finaleplaats van het UK Championship op het puntje van zijn keu liggen, maar miste een cruciale bal. Ronnie O’Sullivan deed waar hij goed in is, de kans grijpen en de wedstrijd naar zich toe trekken. Daarom treft hij Mark Selby morgen in de finale. 

…Ronnie O’Sullivan, twee jaar geleden voorafgaande aan de finale van het UK Championship met zijn tegenstander toen: Judd Trump…
(c) Monique Limbos

O’Sullivan kwam 3-1 voor te staan tegen de man uit Hong Kong. The Rocket scoorde daarbij breaks van 76 en 54. Met een 100-break vocht Fu zich terug in de wedstrijd, maar de vijf-voudig wereldkampioen liep gelijk weer uit naar een 4-2 voorsprong met een 58-break. Fu is een vechter en geeft zich niet gewonnen: met een 85- en 59-break trekt hij de score gelijk.

Ondanks een 59-break van O’Sullivan weet Fu toch het 9e frame te winnen en lijkt hij in het 10e frame hard op weg naar de overwinning. Fu mist dan echter de groene bal met de rest, dankzij een enorme kick, en ziet O’Sullivan daarna de tafel leegspelen. In de decider maakt de Engelsman een 130-break, waarmee hij zijn finaleplaats veilig stelt.

Hij treft daar morgenmiddag (en -avond) wereldkampioen Mark Selby, die eerder vandaag Shaun Murphy wist te verslaan met 6-2. Het uitzendschema volgt morgenvroeg.

Lees ook:Fu ontsnapt nipt tegen Jones, O’Sullivan eenvoudig naar halve finale
Lees ook:Holt verrast Robertson
Lees ook:Fu knalt naar de 3e ronde
Lees ook:Selby op ruime voorsprong na 1e sessie
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.