Fu ontsnapt nipt tegen Jones, O’Sullivan eenvoudig naar halve finale

Marco Fu is op het nippertje door gegaan naar de halve finale van het UK Championship. Hij wist een 4-1 en 5-2 achterstand tegen Jamie Jones goed te maken vanavond. O’Sullivan had een makkelijker avond, die won met 6-2 van Mark Williams. 

(c) Sandy Giet
[email protected]

Fu pakte in York het eerste frame tegen de debutant in de kwartfinale van het op twee na grootste toernooi van de ranking met een 50-break. Jones weet vervolgens vier frames op rij op zijn naam te schrijven met breaks van 58, 70 en 54. Met een 56-break weet de man uit Hong Kong een frame terug te sprokkelen, maar Jones maakt dit meteen weer goed met een 69-break.

Alleen, dat laatste frame, dat werd hem niet gegund. Waarschijnlijk mede ingegeven door de spanning en een stukje onervarenheid, krijgt Fu veel kansen en die benut deze ook. Met ondermeer een 75-break weet Fu de wedstrijd in zijn voordeel te draaien en in de decider definitief te beslissen.

© Monique Limbos

Fu treft door deze overwinning morgen in de halve finale Ronnie O’Sullivan. The Rocket had weer niet veel tijd nodig om de volgende ronde te behalen. Hij kwam 1-0 voor te staan tegen de Welshman, waarna een spannend frame volgt wat Williams op zwart wint. O’Sullivan pakt het derde frame, maar met een 78-break een frame trekt Williams de score weer gelijk.

Dan doet The Rocket zijn naam weer eer aan en geeft hij een dot gas bij. Met onder andere breaks van 64, 60 en 78 weet hij zijn halve finaleplaats veilig te stellen. Morgenavond om 20.00 uur gaan we zien of Fu hem meer weerstand kan bieden dan Williams gedaan heeft vanavond.

Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale
Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:O’Sullivan stormt halve finale in ten koste van Selby
Lees ook:O’Sullivan ontsnapt aan Williams
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.