Thunder from Down Under on Top in UK Championship

De Thunder from Down Under, Neil Robertson, heeft vandaag overtuigend het UK Championship voor de tweede keer in zijn indrukwekkende snookercarrière op zijn naam geschreven. Hij won in de finale met 10-5 van Liang Wenbo. En hoe! 

In de middagsessie kwam Robertson 5-3 voor te staan, onder meer door een magnifieke 147-break. Dit is overigens voor het eerst in de geschiedenis van de “Triple Crown” dat er in de finale van één van die drie toernooien een maximumbreak wordt gescoord.

Aan de start van de avondsessie weet Wenbo het verschil in frames te verkleinen tot slechts één frame door een 82-break. De Australiër antwoordt echter met een 78-break en weet ook het 11e frame op zijn naam te schrijven. De Chinees geeft dan weer tegengas met een 78-break, maar ziet Robertson dan verder uitlopen.

Ondanks een kick op een cruciaal moment weet Robertson toch het hoofd koel te houden en de wedstrijd verder naar zijn hand te zetten. Hij gunt Wenbo geen frame meer en eist de beker en 150.000 pond prijzengeld op, naast de 44.000 die hij al voor de maximumbreak had verdiend.

Al met al een prachtig toernooi, met vooral veel hoogtepunten en weinig dieptepunten. Er wordt op Twitter al gespeculeerd over het winnen van de “Triple Crown” in één seizoen door Robertson. Of dat ook gaat gebeuren moeten we afwachten, maar Snookerblog zit er in ieder geval boven op!

Houd de komende dagen het blog ook goed in de gaten er volgt op korte termijn meer nieuws over de Masters, de CSGP en de NR.

Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop december
Lees ook:Marteel behaalt vandaag de Triple Crown
Lees ook:Selby rules the UK (and the world)
Lees ook:Marteel leidt finale Masters
Lees ook:Neil Robertson na ET5 weer nummer 1 van de ranking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.