147-alarm: Robertson scoort maximum in finale UK Championship

Wat een break en wat een wedstrijd! We worden wel getrakteerd dit UK Championship! Neil Robertson heeft in de eerste sessie van de finale vanmiddag een 147-break weten te scoren tegen Liang Wenbo. 

Bij een 3-2 voorsprong van de Australiër speelde Wenbo een slechte safety. De witte bal eindigde daardoor tussen de rode ballen en liet een longpot naar de groene pocket liggen. Vanaf daar wist Robertson de break goed op te bouwen. De 9e rode bal potte hij via een plant. De 10e zwarte was een lastige, maar ook deze bracht hem niet uit positie, hij kwam juist weer goed in positie.

De split van de laatste drie rode ballen, vanaf de 12e zwarte lijkt dan de break te doen eindigen, maar met een hoop effect weet hij de rode bal toch te potten in de middenpocket. Bij het opruimen van de kleuren is zijn positie van bruin naar blauw net te recht. Referee Jan Verhaas moet het publiek even tot de orde roepen “Ssht, let him concentrate”. Door de witte iets terug te halen komt hij recht achter de roze bal, die door de eerdere spilt niet meer op zijn spot lag.

(c) Monique Limbos

Met de mini-but weet hij de roze bal keurig te potten en positie te houden op zwart. In tegenstelling tot Thepchaiya Un-Nooh pot The Thunder van Down Under de zwarte bal wel, waardoor hij een cheque van 44.000 pond mag gaan innen.

Het regende sowieso weer mooie breaks in deze sessie. Wenbo had al een 110-break gescoord in het derde frame, Robertson een 106-break in het vierde frame. Na de maximum pakte Robertson het 7e frame ook met een 69-break, maar Wenbo houdt de schade beperkt door het laatste frame van de sessie met een 86-break voor zich op te eisen.

Een wedstrijd waarbij meer evenwicht tussen de spelers is dan verwacht was vooraf, wat een mooie avondsessie beloofd!

Hierboven kun je de hele break terugkijken. De wedstrijd wordt om 20.00 uur weer hervat.

Lees ook:147 alarm! Eerste max van seizoen door Robertson
Lees ook:Bingham verslaat Ding maar mist 147
Lees ook:WK: Murphy als laatste speler door, Higgins op voorsprong
Lees ook:O’Sullivan maakt het nog even spannend (maar wint wel)
Lees ook:WK: Selby op voorsprong

4 reacties op “147-alarm: Robertson scoort maximum in finale UK Championship

 1. Coach

  Roze lag niet meer op z’n spot na Robertsons’ safety aan het begin van de frame en de moeilijkheidsgraad van de 12de rode na de driebal split was doordat hij hoog moest bruggen,omdat wit en rood dicht op elkaar lagen niet door een bal te spelen met veel effect.
  Prachtbreak.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Daan

  Coach (of iemand anders): Ik hoorde Joe Johnson gisteren Liang Wenbo een aantal keer vergelijken met Alex Higgins in het kader van beweging direct na zijn shots. Ik heb Higgins nooit live zien spelen maar ik stel me dan voor dat het gaat om het direct opspringen na het shot en de aanwezigheid rond te tafel. Een punt van aandacht ook was dat Liang veel beweegt rond zijn shots en zo shots mist.

  Ik kijk inmiddels een aantal jaar snooker maar deze blijft altijd een beetje mysterieus voor me omdat ik zelf niet speel. Waar kijkt men nou precies naar als het gaat om dat veel bewegen? Gaat dan om de oogbeweging of om de beweging van het hoofd?

  Ik hoop dat iemand het leuk vind om hier antwoord op te geven. :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jasha

   Oogbewegingen lijken mij persoonlijk niets slechts, vanaf het moment dat je klaarligt voor je shot zal je nog een paar keer moeten afwisselen tussen kijken naar de cueball en object ball. Aangezien je je hoofd zo stil mogelijk wil houden, zal je wel met je ogen moeten bewegen.
   Waar de commentators op doelen is inderdaad beweging van het hoofd, en daardoor vaak ook beweging in de rest van het bovenlichaam. Bij Liang zie je soms zelfs zijn brughand bewegen tijdens of vlak na zijn shot.
   Hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt Daan :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Daan

    Zeker! Dank je wel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.