Oh nee! Un-Nooh mist laatste bal voor de maximum…

Thepchaiya Un-Nooh was vanavond heel dichtbij de eerste officiële 147 van zijn carrière. In het zesde frame van de derde ronde-wedstrijd op het UK Championship ging het op de allerlaatste bal echter mis. 

De Thai speelde een prachtige break, waarbij met name de 14e zwarte en de laatste rode bal bijzonder knap waren. Persoonlijk denk ik dat een combinatie van de spanning en te snel spelen er voor gezorgd hebben dat hij de zwarte bal miste.  Hij had een prima positie, veel beter dan bijvoorbeeld op de laatste roze, waar hij zich echt moest overstretchen om de bal nog goed te raken.

Erg jammer, want om op zo’n podium als het UK Championship de maximum te maken, is een droom voor alle spelers. Bovendien staat er 44.000 pond prijzengeld op de maximumbreak… Maar de jonge Thai zal vast en zeker een nieuwe kans krijgen om zijn naam te vestigen als excellente breakbuilder.

(c) Monique Limbos

Zijn tegenstander Neil Roberston liet zich echter niet uit het veld slaan en scoorde direct daarna een 145-break, wat de hoogste break van het toernooi is. Dat zal aangevoeld hebben als wat extra zout in de open wond voor Un-Nooh. Achteraf in de persconferentie zei Un-Nooh overigens niets af te weten van de 44.000 pond. Dat zal nog even extra pijn hebben gedaan. Hij verklaarde teveel last te hebben gehad van de druk en daardoor de laatste bal te hebben gemist.

Robertson won de wedstrijd uiteindelijk met 6-2, waarbij er nog vermeld moet worden dat frame twee en vier gestolen werden door de Australiër. Bovendien verloor hij het laatste frame weer op de laatste zwarte bal. Ik vermoed dat Uh-Nooh niet zo best zal slapen vannacht.

Zo ziet een gemiste zwarte bal er uit…

Lees ook:Oh-Nee! Niet weer Un-Nooh!
Lees ook:147-alarm: Uh-Nooh werd Oh Ja!
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop december
Lees ook:India Open: Brecel verliest, Trump moeizaam door
Lees ook:Perry wint AT3

2 reacties op “Oh nee! Un-Nooh mist laatste bal voor de maximum…

  1. DM

    Wat een moment..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.