Shoot Out wordt rankingevent

De Shoot Out wordt vanaf komend seizoen een rankingevent heeft Barry Hearn, opperhoofd van World Snooker, gisteren bekend gemaakt. 

© Monique Limbos

Eerder was dit een invitational toernooi, waarbij de top-64 werd uitgenodigd, nu zal de volledige top-128 mee kunnen doen. Zoals bekend wordt de Shoot Out gespeeld met een tijdklok, en slechts één frame. Robin Hull uit Finland wist het laatste toernooi te winnen, in de finale tegen Luca Brecel.

In mijn ogen is de Shoot Out toch een beetje een gelukstoernooi. Als de ballen gunstig liggen is de volgende ronde gelijk in zicht en komt het weinig aan op tactiek en kunde, zoals het in de traditionele wedstrijden wel nodig is. Er is begrijpelijkerwijs ook veel discussie op internet ontstaan tussen spelers en fans die de voors en tegens afwegen.

De Shoot Out wordt dit seizoen gespeeld van 24 tot 26 februari 2017. Lees hier de hele persverklaring van World Snooker.

Lees ook:Kalender 2015/2016 bekend gemaakt
Lees ook:Brecel naar 2e ronde in Shoot Out
Lees ook:Brecel tegen Woollaston bij Shoot-Out-debuut
Lees ook:Bond en Milkins openen World Snooker Shoot Out
Lees ook:Betway UK championship in de startblokken

2 reacties op “Shoot Out wordt rankingevent

 1. Daan Mets

  Je kunt je afvragen of Best of 7 al te kort is voor een beetje rankingevent.. slechte zet dus. En aangezien dit dat toernooi is waar ook zo lekker geschreeuwd mag worden wordt hiermee ook langzaamaan de weg vrij gemaakt om over een paar jaar tussende hossende dronken lui te snookeren ala darts. ;-) Laten we dat maar niet hopen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric

  Bizar dat het winnen van de Shout-Out (32,000 pond) straks voor de ranking even zwaar weegt als de kwartfinales van het WK (33,000).

  Kan er volgens mij alleen maar mee te maken hebben dat Hearn die paar toppers die zelden of nooit aan de Shoot-Out meedoen (O’Sullivan, Robertson, Ding…), wil “dwingen” dat voortaan wel te doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.