Trump naar kwartfinale Shanghai Masters op de laatste zwarte bal

Judd Trump heeft vandaag de kwartfinale van de Shanghai Masters in China gehaald, ten koste van Matthew Selt. Dit gebeurde echter pas op de allerlaatste zwarte bal. 

© Monique Limbos

Trump pakte een 3-1 voorsprong, via een 82- en een 104-break, maar Selt wist zich terug te knokken naar 3-2 met een 93-break. Trump loopt dan weer een frame uit met een 58-break, maar Selt weet de twee daarop volgende frames te winnen om de score gelijk te trekken, met een 71-break.

In de decider pakt Selt de eerste kans maar maakt hier slechts een 17-break uit. Trump maakt dan een 14-break, maar ziet Selt dan wat ballen potten waardoor hij voor komt te staan. Zo ver dat Trump uiteindelijk alles nodig heeft. Maar Trump blijft koelbloedig en weet uiteindelijk met een 41-clearance de wedstrijd en dus een plaats in de kwartfinale, af te dwingen. Trump komt morgen uit tegen Mark Williams, die met 5-3 won van Jamie Cope.

Ook Ding Junhui had een decider nodig tegen Ryan Day om de kwartfinale te halen. Day en Ding pakten steeds keurig om beurten een frame. De decider viel ten prooi aan Ding die een 76-break wist te produceren. Ding speelt morgen tegen Kyren Wilson, die, enigszins verrassend, wist te winnen met 5-1 van Michael Holt.

De kwartfinales starten morgen om 08.30 uur Nederlandse tijd. Eurosport is er vanaf dat moment live bij, tot 11.30 uur, om dan om 13.30 uur weer een kwartfinale uit te zenden.

Voor alle uitslagen en komende wedstrijd klik je hier voor het bekende adres.

Lees ook:Selt uitgeschakeld op Asian Tour, Williams nipt door
Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:Carter verslaat Trump bij China Championship
Lees ook:Fu door op laatste bal
Lees ook:Thuisfavoriet Neil Robertson uitgeschakeld op Australian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.