Fu imponeert in finale Scottish Open: wint 8 frames op rij voor de titel

Een finale waardig, hoogstaand niveau, kampioenenspel, de superlatieven komen eigenlijk nog te kort voor deze wedstrijd in Glasgow. Maar Marco Fu het was die na een bijzondere week de beker boven zijn hoofd mocht houden en zich winnaar mag noemen van de Scottish Open 2016 in Glasgow, ten kostte van de thuisfavoriet John Higgins. 

Na de eerste sessie, waarin Higgins eerst de leiding nam met 4-1, was de stand door Fu gelijk getrokken naar 4-4. In de tweede sessie zette de man uit Hong Kong zijn opmars voort en gaf hij geen frame meer uit handen.

Met breaks van 89, 59, 59 en 60 wist hij de titel voor zich op te eisen, samen met het prijzengeld van 70.000 pond. Voor Fu was dit de derde keer in zijn lange carrière dat hij een rankingfinale won. En hoe! 8 frames op rij winnen met 6 breaks boven de 50, dat is indrukwekkend.

De main tour krijgt nu een paar weken rust voor de feestdagen. In januari wordt er weer gespeeld: vanaf 2 januari start de Championship League met de eerste vier groepen. De loting daarvoor volgt nog.

Lees ook:Neil Robertson na ET5 weer nummer 1 van de ranking
Lees ook:Nieuwe keu brengt Gilbert in de finale
Lees ook:King is de koning!
Lees ook:Williams – Fu in finale General Cup
Lees ook:Selby rules the UK (and the world)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.