Higgins en Clark winnen Schotse onderonsjes

Het Schotse publiek heeft vandaag bij de Scottish Open in Glasgow een hoop thuisspelers in actie gezien. Ze hadden daarbij ook nog de pech dat een aantal spelers tegen elkaar uitkwam, waardoor de kansen om een Schot ver te zien komen, minder werden. Maar de grootste thuisfavoriet, John Higgins, deed vandaag wat er van hem verwacht werd: winnen. 

© Monique Limbos

Hij trof in de eerste ronde zijn landgenoot Alan McManus, die met een 58-break het eerste frame pakte. Higgins gaf daarna echter niet veel meer weg en wist met een 64- en 69-break de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Ook de Schotten Eden Sharav en Rhys Clark troffen elkaar vandaag. De twee jongelingen hadden de volle 7 frames nodig om tot een beslissing te komen, maar uiteindelijk was het Clark die in de decider aan de goede kant van de score bleef.

(c) Monique Limbos

De uit Brazilië overgekomen Igor Figueiredo wist Jimmy Robertson te verslaan. De Engelsman wist een 3-1 voorsprong niet te behouden en moet zich in de decider gewonnen geven. De andere Braziliaan, Itaro Santos, verloor met 4-0 van Scott Donaldson uit, jawel, Schotland.

Meest verrassende verliezer vandaag is Stuart Bingham. Hij verloor met 4-3 van Mark Joyce. Ondanks twee centurybreaks van de voormalig wereldkampioen, was zijn landgenoot degene die er met de winst vandoor ging.

Alle overige uitslagen vind je hier. Morgen gaan we verder met de overige wedstrijden van de eerste ronde. Dan komen onder meer Ronnie O’Sullivan, Jimmy White, Shaun Murphy en Neil Robertson in actie.

Lees ook:O’Sullivan uitgeschakeld bij English Open
Lees ook:Trump uitgeschakeld, Whirlwind door op German Masters
Lees ook:O’Sullivan en Robertson uitgeschakeld op World Grand Prix
Lees ook:Selby verliest, O’Sullivan nipt door op English Open
Lees ook:Australian Open: Brecel morgen tegen Clark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.