King is de koning!

Mark King heeft in Belfast de Northern Ireland Open op zijn naam geschreven en mag daarom de Alex Higgins Trophy mee naar huis nemen. Hij versloeg in een zeer spannende finale Barry Hawkins met 9-8. 

In de eerste sessie leek Hawkins een flinke voorsprong op te bouwen. Hij kwam 5-1 voor te staan, maar King wist te schade te beperken door de laatste twee frames van de sessie te winnen.

In de tweede sessie ging King verder waar hij was gebleven door maar liefst vier frames op rij te winnen, met breaks van 62, 100 en 54. Hawkins knokt zich dan weer terug in de wedstrijd door twee frames te pakken met een 73- en een 76-break. King wint vervolgens het vijftiende frame en lijkt op weg naar de winst.

In het zestiende frame heeft hij een snooker nodig, legt deze en krijgt de respot de hij nodig had. Hij probeert deze te potten via een double in de middenpocket, maar mist. Hawkins maakt hem wel, waardoor er een decider komt. In de decider gaan de kansen op en neer, maar uiteindelijk weet King de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Naast de mooie trofee, die hem werd overhandigd door de dochter van Alex Higgins, neemt King ook het prijzengeld van 70.000 pond mee naar huis.

De overduidelijk geëmotioneerde King vertelde in zijn overwinningsspeech dat hij hard heeft moeten knokken om een gokverslaving te boven te komen en dat hij nog steeds financieel aan het knokken is om die problemen te boven te komen. Hij moest zelfs geld lenen van zijn vader om het inschrijfgeld voor dit toernooi te betalen. Gelukkig kan hij dat nu prima terug betalen .

Lees ook:Hawkins leidt na 1e sessie finale Northern Ireland Open
Lees ook:Terugblik 2016: Top en Top en Flop november
Lees ook:Eerste namen voor WK bekend: Dott en Davis door naar Crucible
Lees ook:Hawkins treft King in finale Northern Ireland Open
Lees ook:Masters: Murphy verslaat wereldkampioen Selby

2 reacties op “King is de koning!

    1. Richard

      Zeker kippenvel! Bedankt Annet, ik kon de link niet zo snel vinden. 😊

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.