Jimmy White treft Ronnie O’Sullivan op Noord-Ierland Open

Het had een finale-affiche van tien jaar geleden kunnen zijn, maar het is een tweede ronde-wedstrijd van 2016. Ronnie O’Sullivan speelt woensdag in de Northern Ireland Open tegen Jimmy White.

© Monique Limbos

De 5-voudig wereldkampioen won vandaag eenvoudig van David John uit Wales met 4-1 en scoorde daarbij breaks van 86, 131 en 133. Die laatste is tevens de hoogste break tot nu toe. White won van Gareth Allen, eveneens uit Wales, met 4-2.

Hierdoor treffen de beide routiniers elkaar woensdag, het tijdstip wordt nog nader bepaald. Het is zeker niet de eerste keer dat beide heren tegen elkaar spelen, maar buiten de Legends om is het toch alweer (bijna op de kop af) vijf jaar geleden dat ze elkaar troffen in een officieel toernooi.

Ze speelden toen een wedstrijd in de Premier League, toen gewonnen door de Rocket met 3-0. Op papier heeft deze sowieso de beste kansen. Van de 43 gespeelde wedstrijden heeft hij er 29 gewonnen.

Michael White had een beetje haast vandaag. Hij kreeg het voor elkaar om in minder dan een uur tijd oud-wereldkampioen Graeme Dott uit te schakelen. Met vier breaks boven de 50, waarvan drie boven de 80 was hij snel klaar met de Schot.

Thuisfavoriet Mark Allen komt dinsdagavond in actie. Voor alle uitslagen, livescoring en loting klik je hier.

Lees ook:Williams – Fu in finale General Cup
Lees ook:Team Ierland wint Celtic Challenge 2009
Lees ook:Michael White wint Shoot Out
Lees ook:Williams en Trump met anderhalf been in halve finales
Lees ook:Dubbele whitewash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.