Nieuwe keu brengt Gilbert in de finale

David Gilbert heeft vanmiddag de finale van het International Championship gehaald, door in China met 9-5 te winnen van Thepchaiya Un-Nooh. 

Gilbert heeft enkele weken geleden een nieuwe keu gekregen van trainingspartner Matthew Selt en speelt sindsdien de sterren van de hemel. In de Rurh Open vorige maand behaalde Gilbert al de halve finale, en nu, voor het eerst in zijn carrière, haalt hij de finale. En dan niet van een “eenvoudig” European Event, maar gelijk het derde toernooi van de major-events.

Het eerste frame van de tweede sessie bleek cruciaal te zijn. In plaats van dat de Thai un-Nooh het gat verkleint tot één frame (5-4), weet Gilbert het gat te vergroten naar drie frames (6-3). Van daaruit weet de Engelsman de wedstrijd te controleren. Met onder meer een 112-break weet hij zij finaleplaats te pakken en daarmee in ieder geval 65.000 pond aan prijzengeld veilig te stellen.

Mocht hij de finale winnen wacht er zelfs een cheque van 125.000 pons op hem. Daarvoor zal hij echter eerst moeten winnen van John Higgins of Mark Selby. Deze twee routiniers zullen morgen uitmaken wie de andere finaleplaats zal gaan behalen.

Klik hier voor de uitslagen van dit toernooi tot nu toe.

 

Lees ook:Perry wint AT3
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal
Lees ook:Thunder from Down Under on Top in UK Championship
Lees ook:PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale
Lees ook:Trump overtuigend naar zege in China Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.