Murphy verslaat Bingham in spannende finale WGP

Shaun Murphy heeft in een zeer spannende finale uiteindelijk wereldkampioen Stuart Bingham weten te verslaan, in de World Grand Prix in Wales. Pas in de decider wist de Engelsman de titel voor zich op te eisen. 

© Monique Limbos

In de eerste sessie gisterenmiddag wist Murphy al snel de voorsprong te pakken, door met 4-0-, een 38- en een 58-break een 4-1 voorsprong op het bord te zetten. Bingham vocht zich echter sterk terug, door achtereenvolgens break te scoren van 55, 93 en 74, waardoor hij de sessie afsloot met een 5-4 voorsprong.

Ook in de avondsessie begon hij voortvarend met een 68-break. Murphy trok de score echter weer gelijk met een 55-, 37- en 35-break. Bingham loopt dan weer uit naar 7-6 met een 45-break, maar Murphy wint vervolgens weer twee frames op rij met breaks van 94 en 48.  Bingham trekt de score echter weer gelijk in een spannend 16e frame, door deze op de laatste zwarte bal te winnen.

© Monique Limbos

Met een 120-break zorgt Murphy dan dat hij maar 1 frame van de overwinning is, maar Bingham dwingt verdiend de decider af. In de decider beslist Murphy echter met slechts twee bezoekjes aan de tafel, met een 47-break, de wedstrijd. Murphy verdient hiermee 100.000 pond.

Voor Murphy is dit de eerste rankingtitel in twee jaar tijd. Het is wel zijn zesde titel in zijn gehele carrière, waardoor hij gelijk staat met Mark Selby en Ken Doherty, qua aantal toernooizeges.

Alle uitslagen van de Grand Prix zijn hier terug te vinden.

Lees ook:Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship
Lees ook:Williams en Murphy op het nippertje naar 4e ronde UK Championship
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:Bingham op het nippertje naar finale WGP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.