Herhaling van WK-finale: Murphy – Bingham in WGP-finale

We krijgen dezelfde spelers in de finale van de World Grand Prix in Wales vandaag, als vorig jaar mei in de finale van het wereldkampioenschap. Shaun Murphy en Stuart Bingham treffen elkaar vandaag in de Venue Cymru. 

© Monique Limbos

Bingham had zich gisterenmiddag al weten te plaatsen voor de finale, door met 6-5 van Joe Perry te winnen.

Murphy trof in de halve finale Ding Junhui. De Chinees, die tot nu toe een bijzonder slecht seizoen achter de rug had, begon de wedstrijd met een 68-break. Murphy antwoordde met een 62-break, waarna de Chinees het derde frame weer voor zich wist te winnen op de laatste kleuren.

Murphy trekt dan de score gelijk met een 110-break, maar Ding weet met een 66-break weer de voorsprong te pakken naar 3-2. Dan zet Murphy echter gas bij en weet met onder meer een 88- en een 66-break de wedstrijd uit te spelen en een 6-3 overwinning op het scorebord te zetten.

De finale start vanmiddag om 14.00 uur met de eerste sessie. Eurosport 2 zendt om 16.00 uur een uurtje snooker uit, maar de avondsessie, die om 20.00 uur start is helaas weer niet te volgen via de televisie. Uiteraard kun je wel hier terecht voor livescoring.

Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:Bingham op het nippertje naar finale WGP
Lees ook:Toppers sneuvelen vroeg op World Open
Lees ook:Ding naar halve finale CoC
Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.