Grand Prix: Trump overtroeft O’Sullivan en wint titel

Judd Trump heeft de World Grand Prix in Wales op zijn naam geschreven, ten koste van Ronnie O’Sullivan. Na een achterstand van 7-4 weet hij de wedstrijd om te buigen en te winnen met 10-7. 

© Monique Limbos

Na veel gemiste kansen over en weer pakt Trump het eerste frame, waarna O’Sullivan de vier daaropvolgende frames pakt, met onder andere breaks van 90 en 105. Die 105 was de eerste century pas dit toernooi van The Rocket. Zoals hij zelf al zei na de halve finale: hij heeft tot nu toe niet zijn beste spel laten zien. Dit blijkt een voorbode te zijn voor de finale.

De avondsessie start O’Sullivan voortvarend. Hij loopt uit naar 7-4, maar lijkt dan zijn concentratie te verliezen. De aanwezige fotografen worden verzocht de arena te verlaten, maar er is iets veranderd bij O’Sullivan. Trump maakt hier direct gebruik van en weet dan langszij te komen.

© Monique Limbos

Trump weet dan weer drie frames terug te krabbelen waardoor de score weer gelijk trekt, maar O’Sullivan pakt het 9e frame om met een 5-4 voorsprong de break in te gaan.Onderweg verbetert Trump zijn eigen hoogste break nog, van de 140-break die hij eerder in het toernooi had gemaakt, maakt hij nog een 142-break.

Op de stand van 8-7 is het op de laatste ballen aangekomen en twijfelt Trump of hij een zeer lastige bruine bal aan moet nemen. Na twee minuten wikken en wegen neemt hij deze toch aan, pot hem en krijgt de perfecte klos op blauw waardoor hij het frame in zijn zak kan steken. Het laatste frame dat Trump dan nog nodig heeft staat dan ook snel op het scorebord, waardoor hij de trofee in de hoogte kan steken.

Alle uitslagen zijn hier na te lezen.

Lees ook:WK: Bingham op voorsprong tegen Trump
Lees ook:WK: Bingham nog steeds aan de leiding
Lees ook:The Rocket racet naar finale
Lees ook:O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship
Lees ook:Trump overtuigend naar zege in China Open

2 reacties op “Grand Prix: Trump overtroeft O’Sullivan en wint titel

 1. Eric

  Opvallend vond ik dat O’Sullivan de partij meteen opgaf bij 56 achter met 51 op tafel in frame 17. Eerder ook al een frame waarbij hij maar een snooker op geel nodig had. Hij leek er niet alles aan te willen doen om een nederlaag te voorkomen, voorzichtig uitgedrukt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DM

   Hij zit weer in zo’n fase denk ik.. ik weet even niet meer waar ik het interview van de week las, maar hij geeft ook weer af op Worldsnooker, geeft aan dat hij nog maar 20% aan snooker wil geven en dat hij eigenlijk niet naar het wereldkampioenschap wil.. jammer!

   Deze hele week kwam hij onstabiel over in zijn manier van doen, wat waarschijnlijk niet los te zien is van de manier waarop hij reageerde op Marcel Eckardt en het publiek.. hij had denk ik in die gevallen wel een punt maar zijn reactie was typisch.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.