Engelse amateur bij laatste 16 Gdynia Open

Ik moet zeggen dat ik nog nooit van hem gehoord had, maar een duikje in de archieven gaf aan dat Ryan Causton al een flinke tijd meedraait in de snookerwereld. Vandaag vestigt hij zijn naam, door zich te plaatsen voor de laatste 16 morgen bij het laatste European Tour Event, in Polen: De Gdynia Open. 

(c) Monique Limbos

Na het winnen van zijn drie kwalificatiewedstrijden, won hij vandaag wederom drie rondes om zich morgen weer te mogen melden. Hij versloeg opeenvolgend Michael Leslie, Ryan Day (waar Causton een snooker nodig had om de decider af te dwingen bij een 3-2 achterstand) en David Gilbert. Een opvallend resultaat voor een snookerspeler die nooit verder kam dan de tweede ronde van een toernooi. Hij komt morgen uit tegen Ben Woollaston, die vandaag de Chinees Li Hang uitschakelde.

Liam Highfield had ook een spannende laatste wedstrijd. Hij kwam 3-0 achter tegen Robin Hull, maar vocht zich knap terug naar een decider. In dat laatste frame leek Hull de wedstrijd te gaan beslissen met een 66-break, maar Highfield bleef knokken en wist op de allerlaatste zwarte bal de wedstrijd toch binnen te slepen.

Veel grote namen zijn vandaag gesneuveld: Stuart Bingham is er niet meer bij, hij verloor vanmorgen van Fraser Patrick uit Schotland. Mark Williams verloor in zijn eerste ronde van Ding Junhui, die verderop in de derde ronde verloor van Thor Chuan Leong uit Maleisië. Tot slot verloor Shaun Murphy met 4-1 van Jamie Jones uit Wales.

Voor alle uitslagen en een overzicht van de komende wedstrijden klik je uiteraard hier.

Ik vrees dat Eurosport wederom beperkt zal uitzenden, zoals ze er momenteel een gewoonte van maken om finales niet live uit te zenden. In Nederland wordt er alleen van 18.00 tot 20.00 uur live uitgezonden, België kan daarnaast ook de finale live bekijken op Eurosport 1. Voor de Nederlandse kijkers is er dus geen liveverslag van de finale, daar gaat een herhaling van de Noordse combinatie blijkbaar voor… Vreemde zaak!
Ik heb al een boze tweet de wereld in gestuurd, misschien helpt het als we allemaal wat boze reacties geven naar Eurosport op social media? 

Lees ook:Welsh Open van start
Lees ook:Speelschema WK snooker dag 5, 22-05
Lees ook:Uitzendschema UK Championship 01-12
Lees ook:Speelschema Masters speeldag 3
Lees ook:Speelschema dag 6 WK snooker, 23-04

2 reacties op “Engelse amateur bij laatste 16 Gdynia Open

 1. warmerdam

  het is overal het zelfde liever herhalingen dan live !!!
  wintersport afdaling enz enz wielrennen ! voetbal !

    /   Beantwoorden  / 
 2. thearichardson

  waarom ktijgen wij alleen wintersporten schandalig
  en niks snooker om te huilen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.