Selby verliest, O’Sullivan nipt door op English Open

Mark Selby is in de tweede ronde van de English Open in Manchester uitgeschakeld. Hij verloor met 4-3 van zijn landgenoot Liam Highfield. 

© Monique Limbos

Selby kwam 3-2 achter maar wist met een 99-break nog een decider af te dwingen. In het beslissende frame wist Highfield echter de kansen te pakken die hij kreeg, waardoor de wereldkampioen zijn koffers kon pakken.

Ronnie O’Sullivan had ook een decider nodig, maar hij bleef aan de goede kant van de score. Na afloop sprak The Rocket lovende woorden over zijn Chinese tegenstander: Zhao Xintong. Zhao opende met een 130-break, maar O’Sullivan wist in de pas te blijven en een 2-1 tussenstand op het scorebord te zetten. De Chinees maakte vervolgens een 107-break om de stand weer gelijk te trekken en een 80-break waarmee hij weer uitliep. De Engelsman weet vervolgens op ervaring de decider af te dwingen en met een 62-break de overwinning binnen te slepen.

Luca Brecel is er niet in geslaagd om de volgende ronde te halen. In de eerste ronde verloor hij met 4-3 van Ali “The Captain” Carter.

Vandaag gaat het toernooi verder met de derde ronde, de laatste 32 spelers. Uiteraard kun je hier alle uitslagen vinden en is het toernooi weer live te volgen via Eurosport 1.

Lees ook:Brecel nipt uitgeschakeld, Skalski nog in de race op Riga Open
Lees ook:Brecel uitgeschakeld op WK
Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:Grand Prix: Robertson en Selby verliezen, Williams door
Lees ook:O’Sullivan uitgeschakeld bij English Open

Eén reactie op “Selby verliest, O’Sullivan nipt door op English Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.