Higgins wint weer!

Na zijn winst vorige week bij de China Championship, heeft John Higgins wederom een toernooi gewonnen. Deze week won hij de Champion of Championship in Coventry, Engeland, door in de finale Ronnie O’Sullivan te verslaan met 10-7. 

© Monique Limbos

De eerste sessie ging vanmiddag gelijk op. De Schot scoorde drie breaks boven de 70 en een 65-break, de Engelsman scoorde twee 60+breaks, een 88 en een 90-break, waardoor het in het laatste frame voor de interval 4-4 stond. In het negende frame kregen beide spelers veel kansen, maar het was uiteindelijk The Rocket die, na een gemiste bruine van Higgins, de tafel leeg speelde.

Na de interval won Higgins twee frames op rij met twee 60+breaks, waardoor hij weer op voorsprong kwam. O’Sullivan trok de score wederom gelijk met een 74-break. Higgins antwoordde met een 83-break, maar O’Sullivan sloeg hard terug met een 130-break. Dit was voor de recordhouder de 835 (!!) centurybreak in zijn carrière. Hierna leek de koek echter op voor hem en wist Higgins met een 76-, een 86 en een 58-break de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Dit roept de vraag op: is er iemand die Higgins op dit moment kan stoppen? We gaan het komende week zien bij de Noord-Ierland Open in Belfast. Deze gaat maandagmorgen van start. Hierover later meer.

Alle uitslagen van de Champion of Champions vind je hier. De loting voor de Noord-Ierland Open vind je hier.

Lees ook:Masters: Close escape voor Robertson
Lees ook:Masters: O’Sullivan met overmacht naar halve finale
Lees ook:O’Sullivan stormt halve finale in ten koste van Selby
Lees ook:147-alert: Higgins in topvorm
Lees ook:World Open: Imponerende Allen opnieuw naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.