Robertson is de Champion of Champions

Neil Robertson mag zich de Champion of Champions 2015 noemen, na zijn winnende finale tegen Mark Allen vanavond. De Australiër won met 10-5 en verzekerde zich zo van de bokaal en een cheque van 100.000 pond.

…foto met dank aan Dutchnugget…

Het was waarschijnlijk niet de sterkste finale die we ooit gezien hebben, maar mooi was hij wel. Met name de eerste sessie was de Australiër goed op dreef. Robertson begon sterk met mooie breaks van 53, 114 en 69 om 4-1 voor te komen. In het zesde frame maakt Robertson dan een paar foutjes die hem het frame kosten, waardoor Allen zijn tweede frame van de wedstrijd pakt.

Robertson antwoordt dan weer met een 54-break, maar Allen blijft volgen met een 70-break. Door een 71-break gaat Robertson met een 6-3 voorsprong de pauze in.

De avondsessie start de Australiër dan weer met een 60- en een 40-break, waardoor we op weg lijken naar een hele snelle laatste sessie. Echter weet Allen nog weer terug te slaan met ondermeer een paar twintigers en een 112-break, waardoor de tussenstand op 8-5 komt te staan.

Er volgt dan een lang (52 minuten) frame, waarbij er over en weer veel kansen gemist worden, maar uiteindelijk trekt Robertson aan het langste eind op de laatste kleuren. Ook het vijftiende frame gaat dan zijn kant op waardoor er een 10-5 eindstand op het bord komt te staan.

…Robertson pot matchball. Foto met dank aan Dutchnugget…

Robertson toont zich achteraf tevreden over zijn spel. Een jaar na zijn laatste overwinning pakt hij hier de titel. Allen gaf ruiterlijk toe dat zijn tegenstander beter stond de spelen en dat het hem motiveert om zijn spel nog verder te verbeteren.

Alle uitslagen van dit toernooi vind je hier terug.

Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert
Lees ook:Masters: Murphy zet Robertson op grote afstand
Lees ook:Robertson leidt in finale van Welsh Open
Lees ook:WK: Fu door naar tweede ronde
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.