Een niet-Engelse finale op CoC: Allen v Robertson

Mark Allen heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Champion of Champions. Hij versloeg vanavond in de halve finale Kyren Wilson met 6-3 en zal morgen (zondag) in de finale uitkomen tegen Neil Robertson. Een geheel niet-Engelse finale dus! 

© Monique Limbos

In verband met mijn aanwezigheid op de ClickSite Grandprix heb ik slechts af en toe met een schuin oog naar de stream kunnen kijken, (nee, niet elke vrouw kan twee of drie dingen tegelijk) maar wat ik er van gezien heb staat Allen degelijk te spelen. Hij oogt rustig en beheerst.

Wilson startte met een degelijke 51-break, waarna Allen het voortouw nam. Hij liep uit naar 3-1 met breaks van 61, 80 en een paar dertigers. Ook na de interval bleef Allen winnen, en loopt hij uit naar 4-1. Wilson weet dan echter twee frames terug te pakken met breaks van 65 en 56.

Het achtste frame is scrappy, waarbij de rode ballen  geclusterd raken, maar Allen weet hier toch een 40-break uit te scoren. Het negende maakt Allen de wedstrijd af met een 88-break.

Zoals gezegd morgen (zondag) de finale van Allen tegen Neil Robertson, die vanmiddag wist te winnen van Joe Perry met 6-4. Volgens mij kan dit een mooie wedstrijd worden, al staan beide spelers nog niet op de toppen van hun kunnen te spelen. Ik kijk er naar uit! De wedstrijd start om 14.00 uur met de eerste sessie, de tweede sessie start om 20.00 uur. Uiteraard is hier weer livescoring te volgen en kun je hier de stream zien.

Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry
Lees ook:Allen door naar halve finale CoC
Lees ook:Finale CoC: Higgins – O’Sullivan
Lees ook:Allen wint zware battle in halve finale
Lees ook:Snookort: Van Velthoven live te volgen op EK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.