Veel toppers laten Australian Open links liggen

Liefst acht spelers uit de top-24 van de wereldranglijst doen in juli niet mee aan het Australian Goldfields Open.

Dat blijkt uit de loting voor het kwalificatietoernooi van World Snooker. Nog niet duidelijk is, welke spelers de reis naar Australië laten schieten.

Marcus Campbell is op 25 de hoogst geplaatste speler in het kwalificatietoernooi. Dat betekent dat er van de 24 spelers boven hem slechts 16 in Down Under meedoen.

Een van die acht afwezigen is natuurlijk Stephen Hendry, die als nummer 21 nog wel op de ranglijst staat maar zijn carrière inmiddels heeft beëindigd.

En ik neem aan dat Ronnie O’Sullivan, die na het gewonnen WK een rustpauze van zes maanden aankondigde, ook niet in Bendigo te bewonderen zal zijn.

Verder blijft het gissen, al vermoed ik dat de runner-up van afgelopen jaar, Mark Williams, eveneens verstek laat gaan. De Welshman beklaagde zich er vorig jaar meermaals over dat hij ondanks zijn tweede plek bijna geld had moeten toeleggen op de dure trip.

Goed, het blijft nog even afwachten tot de loting voor het eindtoernooi er is…

Wat de kwalificatie betreft: Luca Brecel stuit hier in de eerste ronde op Rod Lawler, die vorige week zijn plaats op de Main Tour terugveroverde via de Q School.

Die partij wordt dinsdagavond 12 juni vanaf 20.00 uur in Sheffield gespeeld.

In dezelfde lijn van het speelschema zitten achtereenvolgens Mark Joyce, Gerard Greene en Marco Fu, die ook al Brecels mogelijke laatste opponent voor de Wuxi Classic is.

Het volledige speelschema voor de Australian Open-kwalificatie in zo’n hoogst professioneel ogend PDF’je op de site van World Snooker vind je hier.

Lees ook:Australian Open: Brecel begint tegen debutant
Lees ook:Australian Open: 5 top-16 spelers afwezig
Lees ook:Australian Open: Lelijk eendje van Main Tour
Lees ook:Kijktip: Brecel tegen Bond in livestream
Lees ook:Brecel één zege verwijderd van Australian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.