The Rocket wint tweede Champion of Champions

Ronnie O’Sullivan wint voor het tweede jaar op rij de Champion of Champions, het toernooi voor de toernooiwinnaars van het afgelopen jaar. In de finale was The Rocket te sterk voor Judd Trump, hij won met 10-7.

(c) Monique Limbos

In deze tweede sessie gaf Trump stevig tegengas. De eerste sessie van de avond ging gelijk op: met 2-2 gingen ze de midsession-interval in. Na de pauze pakte Trump nog twee frames en verkleinde hij het verschil tot slechts 1 frame: 8-7, door middel van onder andere een 102 en een 100). Hierna was O’Sullivan echter niet meer te stoppen. Met breaks van 63 en 109 besliste O’Sullivan de wedstrijd.

Trump gaf na de wedstrijd aan op sommige momenten bewonderend toe te hebben gekeken bij het spel van O’Sullivan. Die laatste gaf toe goed gespeeld te hebben vandaag, maar sprak vol respect over zijn tegenstander. Ook vertelde O’Sullivan het wel even spannend te hebben gevonden dat Trump zo sterk terugkwam.
O’Sullivan wint met deze hoofdprijs 100.000 pond prijzengeld.

O’Sullivan is nu nog dichterbij het record van Stephen Hendry gekomen. Hendry heeft in zijn hele carrière 775 century’s op zijn naam staan, O’Sullivan stond op 760 voor de finale begon. Daar komen er vandaag dus nog weer vier bij. Met het UK Championship voor de deur kan dat record er wel eens snel aangaan.

Lees ook:O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship
Lees ook:Masters: Speelschema van speeldag 5: kwartfinale
Lees ook:Mark Selby’s zes centuries nieuw WK-record
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop september
Lees ook:Steve Davis door op WK op 9-9 en laatste zwarte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.