World Open: Murphy pakt eerste titel in 3 jaar

Shaun Murphy heeft vanmiddag in Hainan voor het eerst in drie jaar weer een belangrijk rankingtoernooi op zijn naam geschreven.

Murphy versloeg Mark Selby met 10-6 in de finale van het Haikou World Open, de vijfde titel van zijn loopbaan maar de eerste sinds de PTC Grand Finals in 2011.

Murphy legde de basis voor zijn zege door vanochtend de eerste vier frames te winnen. Die marge van vier stond na afloop ook op het scorebord.

…Murphy verslaat Selby en wint het Haikou World Open…

Selby verkleinde zijn achterstand een paar keer tot slechts twee frames, maar Murphy wist die comeback steeds tijdig af te stoppen.

Na de 7-2 van de ochtendsessie was Murphy al zwaar favoriet, maar de Engelsman kende een uiterst shaky start van de beslissende sessie.

Alsof hij angst had voor een van de befaamde comebacks van Selby, speelde Murphy plotseling erg verkrampt – en hij kreeg wat hij verdiende.

…Na 7-2 wint Murphy de finale tegen Selby uiteindelijk met 10-6…

Selby oogde gretig en begon door de fouten van Murphy warempel te geloven in een comeback. Met een 78 en diverse 30-ers en 40-ers werd het 7-5.

Cruciaal voor de partij was frame 13. Om Selby niet tot op één frame te zien naderen, moest Murphy winnen, en dat deed hij met een break van 60.

Selby wist niet van opgeven. Na het interval maakte hij er 8-6 van en leek zelfs op weg naar 8-7 totdat hij positie verloor in een break van 49.

…Selby blijft vechten voor zijn kansen – maar vergeefs…

Murphy greep die kans met een geweldige long pot en, hoewel de rode ballen niet makkelijk lagen, liet daarop een 78 clearance volgen, 9-6.

Murphy kwam ook vlot op voorsprong in frame 16. Selby had op een gegeven moment drie snookers nodig, en wist Murphy tot twee fouten te dwingen.

Het werd nog spannend toen Selby enkele snookers op de laatste roze bal wist te leggen, maar Murphy kwam er steeds goed uit en potte hem uiteindelijk.

…Murphy begint met zelfvertrouwen aan het slot van het seizoen…

De toernooizege in China komt voor Murphy enkele weken nadat hij in Polen European Tour 8 – met een maximumbreak – wist te winnen.

De wereldkampioen van 2005 zal nu met het nodige vertrouwen aan het slot van het Main Tour-seizoen beginnen. Met de PTC Grand Finals, het China Open en uiteraard het wereldkampioenschap is er nog genoeg te winnen.

Murphy lijkt er klaar voor.

Haikou World Open 2014
[Hainan, China; 10-16 maart]

Kwartfinales:
> Shaun Murphy – Graeme Dott 5-4
> Mark Allen – John Higgins 5-3
> Mark Selby – Alan McManus 5-1
> Marco Fu – Mark Joyce 5-3

Halve finales:
> Murphy – Allen 6-4
> Selby – Fu 6-4

Finale:
> Murphy – Selby 10-6

[pictures Shaun Murphy & Mark Selby © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:World Open: Murphy completteert kwartfinales
Lees ook:World Open: Allen en Murphy naar laatste vier
Lees ook:Welsh Open: Ding klopt Murphy in semifinale
Lees ook:German Masters: Selby gekroond tot winnaar
Lees ook:World Open: Murphy neemt voorschot op titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.