Stephen Hendry is “geen favoriet” op WK-senioren

Vanwege zijn gebrek aan wedstrijdritme ziet Stephen Hendry zichzelf niet als favoriet op het World Seniors Championship, later deze maand in Portsmouth.

Hendry, die met zeven echte WK-titels nog altijd recordhouder is, zette in 2012 een punt achter zijn actieve loopbaan en heeft sindsdien nauwelijks meer gespeeld.

“Ik heb veel pool gespeeld in China maar al in geen eeuwen meer gesnookerd”, zegt de Schot, die dit seizoen voor het eerst aan het WK voor 45-plussers mag meedoen.

…Hendry weigert de favorietenrol voor het WK-senioren…

“Er zijn een paar jongens die nog steeds competitief op de Main Tour spelen en dat maakt veel verschil”, zegt Hendry op worldsnooker.com. “Ik speel af en toe een exhibition en scoor nog altijd centuries … Ik kan het winnen maar ik zie het niet gebeuren.”

Aan het toernooi doen vijf nog actieve profs mee: naast titelverdediger Nigel Bond zijn dat Tony Drago, Dave Harold, Steve Davis en Jimmy White.

Hendry begint het toernooi tegen Joe Johnson, de wereldkampioen van 1986.

“Ik ben nog niet aan het trainen. Ik pak mijn keu twee of drie dagen van tevoren wel weer eens op”, stelt Hendry. “I have retired from all that practice nonsense.

Het hele interview met Hendry kun je hier lezen op de World Snooker-website. Het speelschema voor het WK-senioren op 19-20 oktober vind je daar op diezelfde site.

[picture Stephen Hendry © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Fabrie uitgeschakeld op WK senioren
Lees ook:Bond wel, Harold niet naar WK-senioren
Lees ook:WK-senioren: 42 spelers strijden voor 2 plekken
Lees ook:WK-senioren: Davis na 24 jaar weer wereldkampioen
Lees ook:WK-senioren: De terugkeer van Hendry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.