Back on the baize

Zo, na een een paar dagen op een wit laken (wereldbeker skiën) heb ik nu weer tijd voor het groene laken, dus even bijpraten wat er de afgelopen dagen is gebeurd.

> Nederland

Roy Stolk heeft zondag in Hilversum het zesde toernooi om de KNBB Nationale Snooker Ranking gewonnen. De Zeistenaar won in de finale met 3-2 van René van Rijsbergen, die met twee 70s wel de hoogste breaks van het toernooi scoorde. Maurice le Duc en René Dikstra haalden de halve finales. Meer info in de toernooimanager.

> België

Yvan Van Velthoven is zondag overtuigend winnaar geworden van het tweede event om de Belgium Ranking. Van Velthoven versloeg in de finale Jurgen Van Roy met liefst 5-0. Van Roy had de eindstrijd gehaald met knappe zeges op Peter Bullen (4-3) en Kevin Van Hove (4-2). Guy Hendrickx tekende met een 117 voor de hoogste break. Alle uitslagen hier.

> Internationaal

Nigel Bond greep in 1995 net naast de echte WK-titel (verloor finale van Stephen Hendry), maar sinds gisteren is de Engelsman wel wereldkampioen bij de senioren. Bond, die in het hele toernooi geen frame verloor, klopte de verrassende finalist Tony Chappel met 2-0. Oud-winnaars Jimmy White (1-2 tegen Dene O’Kane in kwartfinales) en Darren Morgan (2-0 tegen Steve Davis in kwartfinales maar 0-2 tegen Bond in halve finales) redden het dit keer niet. De uitslagen vind je hier bij World Snooker.

Later meer over het International Championship in China.

Lees ook:Van Velthoven wint eerste Belgium Ranking
Lees ook:Brecel klopt Haneveer met 4-0 en wint Belgium Ranking 4
Lees ook:Yvan van Velthoven wint NR 4 40+
Lees ook:Van Velthoven voert 1-year ranking aan
Lees ook:Van Velthoven wint vijfde NR-masters, Vanoppen NR-kadetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.