Q School: Strijd om laatste vier tickets

De World Snooker Q School eindigt vandaag in Sheffield. Er zijn nog 16 spelers in de race voor de vier resterende tickets voor een tweejarig verblijf op de Main Tour.

Onder de kanshebbers zijn diverse ervaren spelers die al eens – soms nog afgelopen seizoen – op het profcircuit hebben gespeeld, onder wie Rod Lawler, Joe Delaney, Lee Spick (gisteren 4-3 na 0-3 tegen Li Hang), Lucky Vatnani en Adrian Gunnell.

Voor anderen zou plaatsing hun profdebuut betekenen, zoals voor Joel Walker.

De nu 18-jarige Engelsman verwierf twee jaar geleden bekendheid als de eerste winnaar van de Future Stars of Snooker, een talentenjacht voor jonge spelers.

Daaraan deden toen duizend Britse spelers mee, die zich via regionale voorrondes plaatsten voor een finale-event met Ronnie O’Sullivan.

Tijdens dat event moesten ze onder toeziend oog van O’Sullivan diverse proeven van bekwaamheid afleggen, waarna The Rocket hoogstpersoonlijk de winnaar aanwees.

Dat werd in 2010 dus Walker, die een cheque van £5000 voor snookertrainingen won en die een paar coachingsessies met O’Sullivan zelf kreeg.

Walker versloeg gisteren met 4-3 Adam Wicheard, die vorig jaar een Q School-event won.

Walker speelt vanmiddag eerst tegen John Sutton, en zou bij winst aansluitend tegen Lucky Vatnani of Justin Astley moeten aantreden voor een plek op de Main Tour.

Het volledige speelschema van het derde Q School-event vind je hier bij World Snooker.

Lees ook:Nieuw seizoen start zondag met Q School
Lees ook:Ronnie O’Sullivan kiest nieuwe opvolger: Jamie Clarke
Lees ook:Q School: Gray, Knowles exit in event 2
Lees ook:Q School: Ronnie’s leerling verslaat Li Hang
Lees ook:Take That! Robbie Williams maakt profdebuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.