Nieuw seizoen start zondag met Q School

Minder dan een week nadat het Main Tour-seizoen 2011-2012 eindigde met de WK-finale tussen Ronnie O’Sullivan en Ali Carter, gaat de jaargang 2012-2013 alweer van start.

Het eerste event van de World Snooker Q School begint aanstaande zondag in Sheffield. Verdeeld over drie events zijn er in totaal 12 Main Tour-tickets te verdelen.

Aan de Q School kan iedereen meedoen, dus zowel profs die zich afgelopen seizoen niet wisten te handhaven als amateurs die de sprong naar de profs (opnieuw) willen wagen.

We zien dan ook diverse bekende namen op de deelnemerslijst.

Zo doen onder anderen Sam Baird, Kacper Filipak, Lucky Vatnani en Adrian Gunnell mee, die het afgelopen seizoen allemaal buiten de top-64 eindigden.

Dat gold ook voor Luca Brecel, maar hij heeft inmiddels van World Snooker een wildcard gekregen en is dus al verzekerd van een verlengd verblijf tussen de profs.

Verder zien we ook David Gray, Reanne Evans en Li Hang, die in het verleden al eens op de Main Tour speelden en nu weer willen terugkeren op de proftour.

Opvallendste naam is toch wel Tony Knowles. De inmiddels 56-jarige voormalig nummer 2 van de wereld zien we nog af en toe bij de PTC-toernooien en de WK-voorrondes. Ook vorig seizoen speelde hij al – met weinig succes – mee op de Q School.

Bij World Snooker vind je de lotingen van alle drie de Q School-events. Per toernooi krijgen de vier halve-finalisten een Main Tour-ticket voor de komende twee seizoenen.

De Q School duurt tot en met dinsdag 29 mei.

Lees ook:Q School: Van Reanne Evans tot Mike Hallett
Lees ook:Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School
Lees ook:Q School 1: Page voor 3e keer terug op Main Tour
Lees ook:“Niveau Main Tour wordt hoger door Q School”
Lees ook:Over de Q School en over Kerstmis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.