Hendry stopt met snooker na 2-13 nederlaag

Stephen Hendry is per direct gestopt met snooker. De beste speler aller tijden maakte dat vanavond op het WK bekend na zijn 2-13 nederlaag tegen Stephen Maguire.

De 43-jarige Hendry zei dat hij de beslissing om te stoppen al drie maanden geleden had genomen omdat hij zichzelf niet goed genoeg meer acht om toernooien te winnen.

Een jaar geleden al overwoog Hendry na een teleurstellend seizoen en zijn val uit de top-16 om de keu aan de wilgen te hangen, maar besloot toen om voorlopig nog door te gaan.

…Hendry in actie tegen Maguire, zijn allerlaatste partij als profspeler…

Dat Hendry – recordhouder met zeven WK-titels – nu wel stopt, komt enigszins verrassend. De Schot leek de laatste maanden juist weer beter in vorm te komen.

Op het WK speelde hij ijzersterk en scoorde hij een maximumbreak tegen Stuart Bingham, en schakelde hij vervolgens overtuigend titelverdediger John Higgins uit.

Van dat herwonnen zelfvertrouwen en sterke spel was vandaag tegen Stephen Maguire plotseling niets meer over. Maguire had geen medelijden en besliste de partij al vanavond, zodat de geplande derde sessie morgenmiddag niet eens meer gespeeld hoeft te worden.

In tegenstelling tot Steve Davis is Hendry geen speler die nog jaren verderspeelt voor zijn plezier. Of, zoals Higgins ooit zei: “Davis loves snooker, Hendry loves winning.”

En winnen had Hendry al zeven jaar lang – sinds de Malta Cup in 2005 – niet meer gedaan. Over het afscheid van Hendry natuurlijk binnenkort meer op dit blog.

In elk geval is Maguire nu de eerste speler die al is doorgedrongen tot de halve finales van het Betfred.com wereldkampioenschap in de Crucible in Sheffield.

…Robertson neemt een kleine voorsprong op O’Sullivan, 5-3…

In die halve finale komt Maguire uit tegen Ali Carter of de verrassende debutant Jamie Jones. Voorlopig staat Carter op (een kleine) voorsprong, 5-3.

Die score staat ook de op de borden bij Neil Robertson tegen Ronnie O’Sullivan, de topper uit de kwartfinales. Het was een prettige eerste sessie om te zien, die smaakt naar meer. Morgenmiddag en -avond wordt deze spannende partij uitgespeeld.

Beide spelers scoorden een century van precies 100 punten en gaven elkaar ook verder weinig toe. Deze partij zou morgen wel eens op een decider kunnen uitdraaien.

In de laatste kwartfinale zorgde Matthew Stevens voor een stunt tegen Ryan Day door vanavond alle acht frames van de tweede sessie te winnen.

Stevens was vanochtend in het eerste deel nog op een 3-5 achterstand geraakt, maar begint morgen dus met een geruststellende 11-5 aan de beslissende sessie.

Betfred.com World Snooker Championship 2012
[Sheffield, 21 april-7 mei]

Kwartfinales:

> Stephen Hendry – Stephen Maguire 2-13

Programma woensdag 2 mei:

> 11.00 uur: Jamie Jones – Ali Carter 3-5 ** | Ryan Day – Matthew Stevens 5-11 ***
> 15.30 uur: Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson 3-5 **
> 20.00 uur: Jamie Jones – Ali Carter *** | Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson ***

[pictures Stephen Hendry & Neil Robertson © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema kwartfinales WK snooker 2012
Lees ook:WK: O’Sullivan maakt favorietenrol waar
Lees ook:Jones houdt stand na comeback Higginson
Lees ook:Speelschema tweede ronde WK snooker 2012
Lees ook:Cue Tips [15, slot]

2 reacties op “Hendry stopt met snooker na 2-13 nederlaag

 1. Eddy

  Heel jammer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. RuudK

  Groot verlies voor de sport maar heel begrijpelijk besluit. Hendry heeft heel veel mensen geënthousiasmeerd voor de snookersport door zijn aanvallende spel. Na de Davis periode was hij degene die de sport mede heeft omgevormd tot wat het is vandaag. Daarnaast is en was hij een groot ambassadeur voor de sport en ik en velen andere zullen hem missen.

  Wel hoop ik dat we in de toekomst nog vaak naar Hendry’s commentaar en analyses zullen mogen kijken en luisteren bij de uitzendingen van de BBC.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.