Meesterlijke Murphy beste in Brazilië

Shaun Murphy heeft vannacht de eerste editie van de Brazil Masters op zijn naam geschreven met een daverende 5-0 zege in de finale tegen Graeme Dott.

De Engelsman had slechts 64 minuten nodig om zijn vijf frames binnen te halen. Alleen het tweede frame was close, verder scoorde Murphy breaks van 81, 54, 70 en 139.

Die laatste break was pas de vierde century van het toernooi, en veruit de hoogste. Murphy verdiende in totaal $46.000 op het eerste Zuid-Amerikaanse proftoernooi.

…Murphy geeft Dott geen schijn van kans in de finale, 5-0…

Naast $40.000 winnaarspremie en $2000 bonus voor de hoogste break zit daarin ook $4000 startgeld, dat alle Main Tour-profs hadden gekregen.

Toch hadden veruit de meeste toppers – tot woede van Barry Hearn – afgezien van deelname aan het invitatietoernooi, waar eigenlijk de hele top-12 had moeten starten.

Met Murphy kreeg het event toch een winnaar van formaat. Hij gaf in zijn vier partijen slechts twee frames af: tegen Ricky Walden en Stephen Hendry telkens één.

Eurosport zendt de finale vanochtend vanaf 11.45 uur op tv uit.

…Dott mist een shot met de rest en zal ook dit frame verliezen…

“Ik werd met elke partij beter en speelde mijn beste spel in de finale”, aldus Murphy op worldsnooker.com. “Ik heb goede herinneringen aan Brazilië en zou graag zien dat dit een terugkerend toernooi op de Main Tour-kalender wordt.”

Na de Shanghai Masters, die vorige week werd gewonnen door Mark Selby in een spraakmakende finale tegen Mark Williams, en de Brazil Masters staan er de komende weken liefst zes Players Tour Championship-events op het programma.

Het eerstvolgende grote rankingtoernooi is het UK Championship in december.

“Mark Selby en Mark Williams zijn in de rankingevents weggelopen bij de rest dus het is aan mij om ze nu te gaan inhalen”, aldus de strijdlustige Murphy.

[pictures Shaun Murphy & Graeme Dott © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Robertson via slordige Murphy opnieuw in finale
Lees ook:German Masters: Selby gekroond tot winnaar
Lees ook:O’Sullivan en Murphy aardig voor elkaar, 3-3
Lees ook:Robertson vernedert Ding, Williams blijft koploper
Lees ook:WK: Dott voorkomt nachtwerk tegen Ebdon

4 reacties op “Meesterlijke Murphy beste in Brazilië

 1. niels

  Murphy Master Class —
  Ik heb de finale gemist gisteren – zal no doubt op Eurosport herhaald worden vandaag. Erg leuke blog dit, voor een ook al sinds de jaren 80 door de sneeuw (interferentie) naar BBC met antenne kijkende die hard snooker fan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   De finale wordt inderdaad vandaag om 11.45 uur en nog eens om 19.30 uur herhaald.

     /   Beantwoorden  / 
 2. mike

  er zaten best veel mensen in de finale te kijken toch wel een klein succes. weten we iets over kijkcijfers?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Van de kijkcijfers weet ik niets maar ik begreep dat de publieke belangstelling in Brazilë de eerste dagen nogal tegenviel. Zal wel van het financiële plaatje bij de lokale organisatie afhangen of de Brazil Masters een blijvertje wordt…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.