Murphy en Dott strijden om eerste Brazil Masters-titel

De finale van het allereerste proftoernooi ooit in Zuid-Amerika, de Brazil Masters, gaat vannacht (vanaf 00.30 uur…) tussen Shaun Murphy en Graeme Dott.

Murphy had het aanvankelijk lastig met een sterk startende Stephen Hendry, maar won die halve finale uiteindelijk simpel met 5-1 nadat de Schot helemaal was weggezakt.

Eerder vandaag had Dott zich al ten koste van Peter Ebdon voor de finale geplaatst.

…Hendry, die een snooker legt achter geel, is niet opgewassen tegen Murphy…

Hendry oogde scherp tegen Murphy en maakte in de eerste paar frames enkele ballen die aan zijn gloriejaren deden herinneren. Hij won het openingsframe en had ook frame drie móeten winnen, maar stond toch al met 1-3 achter bij het interval.

In het tweede deel van de partij kon Hendry weinig goeds meer doen, met als dieptepunt een volledig mislukte break-off in frame vijf.

Je zag alle vertrouwen uit het spel van de Schot verdwijnen, waardoor zelfs de ogenschijnlijk simpelste ballen een (te) moeilijke opgave voor hem werden.

Murphy trok zich daar wijselijk niets van aan. Hij speelde goed, maar zeker ook niet groots. Toch is hij voor mij de grote favoriet in de finale tegen Dott.

In die eindstrijd staan dus de wereldkampioenen van 2005 en ’06 tegenover elkaar. Een van hen zal de geschiedenis ingaan als de eerste winnaar van een World Snooker-event in Zuid-Amerika. Weliswaar een invitatietoernooi, maar wel met $40.000 voor de winnaar.

Overigens: Eurosport zendt de finale vannacht niet live op tv uit (wel via de ES Player op internet). Op tv is de partij pas maandagochtend vanaf 11.45 uur te zien.

[picture Stephen Hendry & Shaun Murphy © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Meesterlijke Murphy beste in Brazilië
Lees ook:Brazil Masters: Dott als eerste naar finale
Lees ook:Shanghai Masters: Dott laat Trump wankelen
Lees ook:Brazilië ook zonder Brazil Masters gek van snooker
Lees ook:Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.