Mark Selby als No. 1 geplaatst op Brazil Masters

Mark Selby is de hoogst geplaatste speler die in september meedoet aan de Brazil Masters in Florianopolis, het eerste Main Tour-event ooit op Zuid-Amerikaanse bodem.

Selby, nummer 3 van de wereld, krijgt meteen een loodzware opgave voor zijn kiezen met Stuart Bingham, die vorige week nog het Australian Goldfields Open won.

Van de actuele top-10 zijn verder alleen Shaun Murphy en Ali Carter van de partij op het invitatie-event. Dat blijkt uit het speelschema op de Braziliaanse toernooiwebsite.

Op worldsnooker.com is het schema nog niet te vinden.

Hoewel de website pronkt met foto’s van Ronnie O’Sullivan en meldt dat “the twelve world’s best” spelers meedoen, ontbreekt The Rocket, evenals andere toppers als Mark Williams, John Higgins, Neil Robertson en Stephen Maguire.

Ook in een promovideo op YouTube (link klikken=bewegend beeld) wordt onterecht gesuggereerd dat Higgins, Williams en O’Sullivan zouden aantreden.

Eerder vandaag werd bekend dat Ding Junhui en Judd Trump op hetzelfde moment een rematch van hun WK-semifinale plannen in China – en dus ook niet in Brazilië spelen.

Wel doen mee oud-wereldkampioenen Stephen Hendry, Peter Ebdon, Graeme Dott en Steve Davis; en ook Jamie Cope, Mark Davis, Mark Allen, Stephen Lee en Ricky Walden.

Overigens meldt de Braziliaanse site nog ten onrechte dat “results will count for the world ranking”. Dat is uiteraard niet het geval.

Brazil Masters 2011
[Florianopolis, 15-18 september]

1e ronde:

Mark Selby – Stuart Bingham
Peter Ebdon – Stephen Lee
Jamie Cope – Igor Figueiredo
Graeme Dott – Mark Davis

Shaun Murphy – wildcard
Mark Allen – Ricky Walden
Stephen Hendry – wildcard
Ali Carter – Steve Davis

Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 7
Lees ook:Speelschema WK snooker 2012
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 9
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 6
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.