Duits snookermysterie: Wie is Augusto Ruckauf?

World Snooker vermeldt consequent GER achter zijn naam. En WWW Snooker laat zijn naam altijd vergezeld gaan van de Duitse vlag.

Toch is Augusto Ruckauf voor heel snookerend Duitsland een grote onbekende. Niemand heeft ooit eerder van hem gehoord, laat staan hem in Duitse snookerclubs in actie gezien.

Sinds de start van de World Snooker Q School in Sheffield wordt er op diverse internetforums dan ook druk gespeculeerd over deze Augusto Ruckauf (GER).

Zou het de schuilnaam van een bekend persoon zijn?

Zoals prins Willem-Alexander ooit als W.A. van Buren aan de Elfstedentocht meedeed?

Of zou het een buitenlandse speler zijn die voor Duitsland aantreedt? Zoals de Braziliaan Igor Figueiredo ook met Duitsland wordt geassocieerd.

Googlen levert geen echte oplossing. Op Facebook vind ik welgeteld één Augusto Ruckauf, een Spanjaard die werkt bij tv-zender Teletaxi.

Zijn profiel geeft geen indicatie dat we hier met een snookerspeler te maken hebben. Onder zijn 38 vrienden tref ik ook geen in de snookerwereld bekende namen aan.

Tot dusverre heeft Ruckauf nog niet echt geïmponeerd op de Q School: in event één verloor hij vorige week met 0-4 van Chris Norbury.

En in event twee staat eveneens een 0-4 uitslag tegen Bhavesh Sodha, al schrijft Snookermania dat Ruckauf bij die partij niet was komen opdagen.

Komende woensdag speelt Ruckauf in zijn openingswedstrijd van het slotevent tegen Lee Spick. Benieuwd of het mysterie tegen die tijd ontrafeld is…

Lees ook:Mysterie Augusto Ruckauf blijft onopgehelderd
Lees ook:Ladies and gentlemen, we’ve got him!
Lees ook:Q School: Broer Neil Robertson start met zege
Lees ook:PTC-toernooi Offenburg lijkt van de baan
Lees ook:PTC-toernooi Offenburg gaat wél door

4 reacties op “Duits snookermysterie: Wie is Augusto Ruckauf?

 1. Dutchnugget

  Gewoon aan hem vragen op Q-school?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Een Duitse referee moest donderdag zijn partij leiden en had het raadsel willen oplossen… alleen kwam Ruckauf toen niet opdagen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Oostblok reporter

  Meanwhile met alle cracks en toppers die aan het vechten zijn in de Q-School voor een maintour ticket, zijn Maurice le Duc en Coen Fool afgereisd naar Kiev,Oekranie om daar een gooi te doen naar de CIS Cup ofwel de Ukrain Classic.Ondanks internationale promotie van dit toernooi, waren er buiten deze twee Nederlanders en nog twee Turken verder geen andere nationaliteiten te bespeuren op de locale helden na.Le Duc en Fool hadden het al mooi uitgepluist samen, Fool zou eerste opzettelijk verliezen om vervolgens via de dubbel knockoutronde terug te keren in het hoofdtoernooi om le Duc te ontlopen en om zo samen de buit binnen te halen.Helaas liep het allemaal niet zo gemakkelijk als verwacht, de locale helden konden boven verwachting aardig balletje stoten en de pockets zijn a la Russisch biljart afgesneden, dus weerhield hen er ook van om dik te scoren…dit leidde tot een verlies van Fool in de laatste zestien tegen de locale hustler (2-3) die een avond daarvoor le Duc 1000 Euro had afgetroggeld in een aantal quite of dubbel frames.Ook le Duc had het zwaar met de omstandigheden,maar liet weer eens zijn pitbull mentaliteit aan tafel zien en wist twee partijen met 3-2 alsnog uit het vuur te slepen, waardoor hij vanochtend z’n halve finale kon spelen en die vrij simpel met 4-0 won…met twee 100+ breaks en miste de laatste zwarte op 142 na een free ball situatie na de breakoff.Andere halve finale is op dit moment nog gaande en gaat tussen de Local Hustler en de Oekraiens kampioen Sergey Isayenko,een verzorgde speler die onder begeleiding is van een Engelse coach…Robert Rose.
  De matches zijn via livestreaming te volgen op http://www.billiard.net.ua
  Later meer…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Oostblok reporter

  Alles of niets hier in Kiev!!!Le Duc heeft afgesproken met de ”Local Hustler” om om al het prijzengeld te gaan spelen mocht hij ook de finale halen,zoniet wordt de het verloren 1000 Euro en z’n halve finale geld..winner takes all ofwel Russisch Rouletten wat een feest hier zeg met die twee, le Duc oogt scherper vandaag kan ook niet anders na een hele nacht les gehad te hebben in Russian Biliards.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.