Q School: nog 32 kanshebbers op eerste 4 tickets

Het toernooi voltrekt zich buiten het zicht van de openbaarheid omdat er in de World Snooker Academy in Sheffield nu eenmaal geen plaats is voor toeschouwers.

Voor de deelnemers is het eerste Q School-event er niet minder spannend om. Het veld is inmiddels uitgedund tot 32 spelers die nog kans maken op vier Main Tour-tickets.

Onder de spelers die de eerste twee ronden hebben overleefd, komen we enkele bekende namen tegen. Zo zit Mike Hallett nog steeds in de race.

Sterker nog, de 51-jarige voormalig top-10 speler gaf nog geen enkel frame af.

Hallett, die zich twee jaar geleden via de PIOS al bijna voor de Main Tour plaatste, speelt vanmiddag tegen Reanne Evans in de opvallendste partij uit de derde ronde.

De winnaar krijgt vanavond in de achtste finales te maken met David Gilbert – die dit seizoen nog op de Main Tour uitkwam – of met Martin O’Donnell.

Verder komen we onder anderen David Gray, Zhang Anda, Thepchaiya Un-nooh, Tian Pengfei en good-old Robin Hull nog tegen.

De 36-jarige Fin haalde ooit de top-32 van de Main Tour en bereikte de kwartfinales van het Welsh Open in 2003 en de Malta Cup drie jaar later.

Hull, die in 1992 wereldkampioen bij de junioren en in 1997 Europees kampioen werd, zette in 2008 voorlopig een punt achter zijn carrière vanwege een hardnekkige virusziekte.

De Fin speelt vanmiddag tegen Craig Steadman. Voor het volledige programma van het eerste Q School-toernooi kijk je bij World Snooker.

Lees ook:Ook routinier Mike Hallett struikelt over Reanne Evans
Lees ook:Evans en Hallett winnen openingspartij Q School
Lees ook:Q School: Wie boekt zijn ticket naar de Main Tour?
Lees ook:WK-senioren: Strijd om 2 plekken in hoofdtoernooi
Lees ook:Hallett kan zich helemaal wijden aan tv-commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.