Luca Brecel krijgt wildcard voor Main Tour

Luca Brecel hoeft zich niet meer te kwalificeren voor de Main Tour. De 16-jarige Vlaming heeft vanochtend van World Snooker een wildcard voor het profcircuit toegezegd gekregen.

Dat betekent dat Brecel komend seizoen in de kwalificaties voor alle rankingtoernooien mag starten. Uiteraard mag hij ook het Players Tour Championship spelen.

Brecel wordt de tweede Vlaming op het profcircuit naast Björn Haneveer.

Luca maakte het heuglijke feit zelf bekend op zijn Facebook-pagina. Zijn vader Carlo heeft het nieuws inmiddels aan snooker.blog.nl bevestigd.

Brecel plaatste zich al twee keer voor de Main Tour maar was toen nog te jong.

Zo werd hij in 2009 op 14-jarige leeftijd Europees kampioen tot 19 jaar en een jaar later op 15-jarige leeftijd Europees kampioen bij de heren.

Toen gold nog een leeftijdslimiet van 16 jaar om tot de Main Tour te mogen toetreden. World Snooker maakte voor Brecel geen uitzondering.

Inmiddels is die leeftijdsregel afgeschaft. Brecel was van plan later deze maand via de World Snooker Q School-events in Sheffield of volgende maand via het Europees kampioenschap in Sofia voor de derde keer een Main Tour-ticket te verdienen.

Die (kostbare) route blijft hem nu bespaard.

Het nieuws zal ook door Sam Harvey, Li Hang en Lee Walker met instemming worden begroet: zij krijgen nu een bye naar de tweede ronde van de diverse Q School-events.

Lees ook:Minimum leeftijd profs verdwijnt (te laat voor Luca)
Lees ook:Luca Brecel blijft met wildcard op Main Tour
Lees ook:Luca Brecel wint eerste Main Tour-partij
Lees ook:EBSA nomineert “te jonge” Brecel voor Main Tour
Lees ook:Minimumleeftijd voor Main Tour omlaag?

10 reacties op “Luca Brecel krijgt wildcard voor Main Tour

 1. Ruud

  Gefeliciteerd Luca en veel succes !!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dutchnugget

   Ook namens mij gefeliciteerd Luca

     /   Beantwoorden  / 
 2. Eric Willemsen

  Ben wel benieuwd hoe World Snooker dit gaat oplossen. Het nieuwe kwalificatiesysteem was er namelijk op gebaseerd dat je precies 96 spelers zou krijgen voor de Main Tour ZONDER wildcards:
  http://www.worldsnooker.com/staticFiles/c4/64/0,,13165~156868,00.doc

  Als je nu toch iemand een wildcard gaat geven, zul je dus ergens een kwalificatieplaats moeten schrappen. Of zou de eerder dit jaar besloten afschaffing van de leeftijdslimiet nog niet in werking zijn getreden, en is die Europees U21-kampioen Kacper Filipiak dus nog te jong???

  Vragen, vragen, vragen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet

   In de door jouw genoemde link wordt wel vastgehouden aan de ondergrens van 16 jaar, dus het lijkt er op dat Kasper pech gaat hebben…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Eric Willemsen

    Jawel, maar dit document is al eind vorig jaar op de site gezet toen over de afschaffing van die leeftijdslimiet nog niet was beslist. En we weten dat World Snooker niet altijd even snel is met het updaten van zijn site…
    Het kan ook best zijn dat de afschaffing van die limiet pas volgend seizoen van kracht wordt. Dan is het nu inderdaad jammer maar helaas voor Filipiak.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jasha

   Ze kunnen toch een pre-qualifying round spelen en twee van de zeventien laagst gerankte spelers hebben de pech om daar ingeloot te worden? Ook van mij gefeliciteerd en veel succes, Luca.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Joris

  Terecht verdiend zou je haast zeggen gezien zijn eerdere nominaties. Pak er een pintje op zou ik zeggen (of mag dat nog niet?) en dan weer snel trainen voor de Main Tour. Veel succes!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Goetje

  Gefeliciteerd LUCA!!! Suc6!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Maik K

  Proficiat aan Luca en het team!

  Bjorn zal blijven doen, of trekt het terug?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Het gerucht dat Bjorn Haneveer zou stoppen, heb ik ook gehoord, maar nog nergens bevestigd gezien. Geldt ook voor Igor Figueiredo, over wie hetzelfde gerucht de ronde doet.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.