Q School: Luca Brecel opent tegen Sam Harvey

Luca Brecel begint de driedelige toernooireeks World Snooker Q School in Sheffield, waar tickets voor de Main Tour zijn te verdienen, met een partij tegen Sam Harvey.

De jonge Engelsman bereikte begin april de halve finales van het EBSA Europees kampioenschap tot 21 jaar. Harvey verloor daarin van de latere winnaar Kacper Filipiak uit Polen.

De andere Belgische deelnemer, Hans Blanckaert, heeft Michael Wild als tegenstander in de eerste ronde. De 29-jarige Wild is een Engelse top-amateur, die afgelopen najaar het Pontin’s Championship won.

Dat blijkt uit de loting die World Snooker heeft gepubliceerd.

De eerste ronde van het openingstoernooi wordt op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 mei afgewerkt. Brecel en Blanckaert spelen beiden al op woensdag.

Nederlanders zijn niet van de partij in Sheffield.

Mocht Brecel winnen, dan is de bekende oud-Main Tour-prof David Gray waarschijnlijk zijn opponent in de tweede ronde. Gray begint tegen David Singh.

De meest in het oog springende partij is die tussen de golden oldies Mike Hallett en Tony Knowles, die wel heel erg toevallig (?) aan elkaar zijn gekoppeld in de eerste ronde. 

De vier halve-finalisten van dit toernooi mogen volgend seizoen op het profcircuit aantreden. Er volgen aansluitend nog twee Q School-toernooien.

Lees ook:Pittige tegenstanders voor Brecel op Q School
Lees ook:Erop of eronder op de World Snooker Q School
Lees ook:UK PTC 1: Brecel opent tegen Dott
Lees ook:PTC 5: Blanckaert mist kwalificatie
Lees ook:Q School: Blanckaert verliest in eerste ronde

7 reacties op “Q School: Luca Brecel opent tegen Sam Harvey

 1. Pieter

  Hopelijk lukt het deze keer wel voor Luca tegen Sam Harvey! Toch geen makkelijke tegenstanders in die toernooien om het tot de main tour te schoppen. Beetje onfair als je bedenkt dat Luca vorig jaar eigenlijk al een plekje had versierd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Ik verwacht dat Luca Brecel van World Snooker een wildcard krijgt als hij zich dit keer niet op eigen kracht voor de Main Tour weet te plaatsen. Dat ticket had hij in 2009 én 2010 al verdiend, maar toen was hij nog te jong.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kevin

  Veel succes in Sheffield Luca :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Martin

  Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Luca door kan breken.Het niveau heeft hij zeker maar er zijn natuurlijk meer talenten aan het opkomen.Het zou het snooker in de lage landen een geweldige boost kunnen geven.Wat Nederland betreft zie ik het somber in omdat er simpelweg te weinig nieuwe aanwas komt.En als dat niet verandert de komende jaren is het einde voor de snookersport misschien dichterbij dan we denken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.