Mark Williams wint China Open na 4 jaar opnieuw

Mark Williams heeft zijn terugkeer dit seizoen in de top-16 van de wereldranglijst bekroond met het winnen van de Sanyuan Foods China Open.

De 35-jarige Welshman versloeg zondagavond lokale tijd de favoriet van het thuispubliek, Ding Junhui, na een 3-5 achterstand met 10-6.

Het was Williams’ 17e rankingtitel, maar pas de eerste sinds 2006, toen hij ook de China Open wist te winnen.

Ding speelde al zijn derde finale dit seizoen: eerder verloor hij ook van Neil Robertson (Grand Prix) en versloeg hij John Higgins (UK Championship).

Williams zakte enkele jaren geleden tot de 22e plek op de wereldranglijst. Dit seizoen kwam hij terug onder de beste 16, en inmiddels is hij alweer zevende op de provisional ranking.

Het laatste rankingtoernooi is het wereldkampioenschap, dat op 17 april begint in Sheffield.

Helaas heb ik van de eindfase van de China Open geen bal gezien. Maar aan de framescores te zien, moet de finale van bijzonder hoog niveau zijn geweest.

In de eerste zes frames vielen al drie centuries te noteren. En van alle 16 frames waren er slechts twee zonder een break van tenminste 50 punten.

“De partij was van een erg hoog niveau, we speelden allebei goed”, vertelde Williams na afloop aan worldsnooker.com.

Ik ben blij dat Williams weer helemaal terug is. Hij is absoluut een van mijn favoriete spelers. Natuurlijk omdat hij zo’n geweldige single-ball potter is, maar ook omdat hij gewoon een complete topper is.

“Mijn safety, mijn long pots en mijn breakbuilding waren erg goed en ik hoop deze vorm mee te nemen naar het wereldkampioenschap”, benadrukte ook Williams de kwaliteit van zijn allround spel.

Dat tweevoudig wereldkampioen Williams de China Open wint, zegt overigens nog helemaal niets over zijn presteren op het wereldkampioenschap.

Het is immers 12 jaar geleden dat een speler die het laatste rankingevent vóór het WK won, vervolgens ook wereldkampioen wist te worden. In 1998 viel die eer te beurt aan John Higgins, die anno 2010 als titelverdediger naar Sheffield komt.

Lees ook:John Higgins wint dramatische UK Championship-finale
Lees ook:Perry vecht in Sheffield voor plek in top-16
Lees ook:Trump en Williams nemen kleine voorsprong
Lees ook:Shanghai Masters: Higgins lijkt weer de oude
Lees ook:Terugblik september 2009 – Speler van de maand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.