Maas wint spannende NSR-2 finale in Snookerij

Joris Maas heeft in de Snookerij in Leiden een zeer spannende finale gespeeld tegen Roy Stolk bij het tweede toernooi van de Nationale Snookerranking van de KNBB. Pas op de allerlaatste kleuren wist de Brabander de wedstrijd te beslissen. 

© Monique Limbos

Maas bereikte de finale na winst op de thuisspelende Remco Bonnet (3-2), Martin Brinks van Sportcentrum Utrecht (3-0) en Jimmy Cai  van Westend Zaandam (3-2). Stolk had Arya Sohrabi (3-0), Maurice le Duc (3-1) en Leon Alewijnse (3-0) verslagen om de finale te bereiken.

Het eerste frame van de finale weet Maas te openen met een 31-break, maar de Zeistenaar weet het frame naar zich toe te trekken met een 33-break. Maas weet vervolgens twee frames op rij te winnen met een aantal kleine breaks. Stolk trek de score weer gelijk met een 32- en een 52-break.

…Stolk en Maas eerder dit jaar tijdens de finale van de CSGP5 in de Snookerij in Leiden…

In de decider opent de Brabander met een 32-break, waarna Stolk antwoordt geeft met een 49-break. Met wat kansen over en weer weet Maas dan toch de beslissende ballen in de pocket te krijgen en schrijft hij de tweede NSR van dit seizoen op zijn naam.

De hoogste break van dit toernooi gaat naar Brinks, die een 76-break scoorde.

De stand is nog niet bijgewerkt, maar als ik het goed heb uitgerekend komt Maas nu op de tweede plaats (vanaf plaats 4) waar hij Tonnie Kok naar beneden dringt. Op 1 blijft Nederlands Kampioen René van Rijsbergen, die vandaag niet meespeelde.

Alle uitslagen van vandaag zijn hier terug te vinden.
Het volgende toernooi is op 4 december in SC de Loods in Maassluis. Inschrijven kan reeds hier.

Lees ook:Maas wint wederom in CSGP5
Lees ook:NSR: Stolk klopt Maas in finale in Utrecht
Lees ook:Maas wint NSR in Leiden
Lees ook:NSR: Stolk wint in Leiden na 147-break
Lees ook:NSR: Joris Maas als koploper naar Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.