Maas opent het seizoen met winst in de seniorenranking

Zondag 9 oktober werd in de Loods Maassluis het eerste toernooi voor de KNBB-Senioren en Dames Snookerranking gehouden van dit seizoen. 16 deelnemers vonden de weg naar Maassluis. 

In poule A gingen Joris Maas en John Prinsen door naar de Knock-out fase ten koste van Henry van der Kooij en Peter Bertens. In poule B waren Rien Baak en Kevin Chan te sterk voor Gennaro Cannavaciuolo en Talip Yigitsoy. De laatste verloor de shoot-out van Kevin Chan. Martin Brinks en Mario Veltman werden 1 en 2 in poule C ten koste van Henk Gooijer en Manon Melief. In poule D eindigden Sander Tierolf en Alexander van der Doel als 1e en 2e. Roeland Melief en Corne Kuijpers werden gedeeld 3e in deze poule.

Bij de laatste 8 won Joris Maas met 2-0 van Alexander van der Doel. Met dezelfde cijfers won Martin Brinks van Kevin Chan, Rien Baak van Mario Veltman en John Prinsen van Sander Tierolf.

In de halve finales was Joris Maas met 2-0 te sterk voor Martin Brinks. Teamgenoten Rien Baak en John Prinsen hadden in de andere halve finale nog een beslissend frame nodig. John trok uiteindelijk aan het langste eind.

In de finale won John Prinsen het eerste frame. Met gedegen spel kon Joris Maas de stand gelijk trekken. In het beslissende frame trok Joris dankzij een break 46 aan het langste eind.

De hoogste break was met 101 voor Joris Maas.

Lees ook:Maas wederom de sterkste in seniorenranking
Lees ook:1e seniorentoernooi prooi voor Roeland Melief
Lees ook:Van der Zwart wint slottoernooi, Bertens en Chan aan kop
Lees ook:Kevin Chan wint seniorentoernooi in Vlaardingen
Lees ook:Maas verstevigt koppositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.