Maas, Jans en Vandersteen nog geen frame ingeleverd op WK in Qatar

Het wordt bijna een goednieuws-show dat IBSF WK in Qatar. Tot nu toe liggen de Nederlandse en Belgische spelers behoorlijk op schema! Sommigen zijn al zeker van de knockout, anderen moeten nog even aan de bak, maar niemand is al uitgeschakeld. Hoe ging het vandaag en hoe staat iedereen er voor? Een overzicht:

(c) Corné Kuijpers

- Jeff Jacobs was vrij vandaag, hij speelt morgen de laatste wedstrijd in zijn poule.
- Tomasz Skalski verliest 4-2 van de Japanner Keishin Kamihashi. Hij heeft nu 1 winstpartij uit 3, met morgen de partij tegen Oliver Brown, die voor de Belg bepalend zal zijn.
- Kevin van Hove wint 4-2 van Mohamed Ibrahim uit Egypte en is daarmee klaar met de poulefase. Hij is zeker van een plekje in de knockout. Van Hove scoorde in zijn partij vandaag breaks van 78, 86 en 57 en heeft zich goed herpakt na zijn verlies gisteren.

- Johny Moermans moest zijn eerste verlies incasseren, hij verloor met 3-2 van Rupesh Shah uit India. Maar, geen man overboord, met twee uit drie is hij zeker op het goede spoor.
- Mario van Herk was vrij vandaag maar speelt morgen tegen de (op papier) sterkste tegenstander uit de poule: Dharminder Lilly uit India. Beide spelers zijn nog ongeslagen, dus deze wedstrijd gaat vooral om de plaatsing in de knockoutfase.
- Ook Alain Vandersteen was vrij vandaag én speelt morgen vooral om de plaatsing, tegen Jason Williams uit Canada. Vandersteen heeft nog geen frame verloren.

© Snooker.blog.nl

- Joris Maas kende geen genade met zijn tegenstander vandaag. Hij versloeg Muhammad Azhar Khan uit Pakistan met 3-0 en gunde hem in totaal 38 punten in de hele wedstrijd. De Brabander is al zeker van plaatsing in de knockout, bij winst overmorgen is hij nummer 1 in de poule. Overigens heeft hij nog geen frame verloren dit toernooi!
- Die andere Brabander won vandaag met 3-1 van de Egyptenaar Ahmed El Said. Peter Bertens scoorde hierbij nog een 45-break. Bertens heeft 1 gewonnen, 1 verloren. Hij speelt donderdag en vrijdag de beslissende wedstrijden in de poule.

- Wendy Jans was vrij vandaag en mocht genieten van een mooie dag in Doha. Ook Jans heeft nog geen frame tegen gekregen. Zij hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken over het doorkomen van de poulefase.
- Cathy Dehaene was vandaag de pineut tegen Ng On Yee, voormalig wereldkampioene bij de WLBSA. De topspeelster uit Hong Kong was met een 45- en een 72-break de sterk voor de Belgisch. Ze verloor dan ook met 3-0. Dehaene heeft nog twee wedstrijden te gaan, en maakt nog wel kans op de knockout, ondanks haar twee verliespartijen.

Lees ook:Jacobs en Maas als groepswinnaar door naar knockout op WK in Qatar
Lees ook:Goede zaken voor NederBelgen op WK in Egypte op dag 4
Lees ook:De laatste loodjes van de groepsfase, Fabrie 1e, Jans verliest
Lees ook:Van Lierop, Pelgrims en Sokolowski nog ongeslagen bij EK -18
Lees ook:Belgen op koers op EK in Polen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.