Onderonsjes vallen in voordeel van België uit op EK in Litouwen

Mario van Herk en Peter Bertens troffen elkaar vandaag in Litouwen op het EBSA Europees Kampioenschap. Zij speelden eerder in Polen ook al eens tegen elkaar, ook toen troffen ze elkaar in de poulefase. En hoe is het met de rest van de NederBelgische delegatie? 

Van Herk was wederom de sterkste speler van de twee, hij won van Bertens met 3-0. Van Herk is hiermee zeker van plaatsing in de knockoutfase. Hij treft morgen Jon Perring uit Wales, deze wedstrijd is beslissend voor de eerste plaats in de poule. Bertens maakt geen kans meer om door te gaan.

Alain Vandersteen rekende vanavond zeer eenvoudig af met Eli Tayar uit Israël. De Belg gunde zijn tegenstander de eerste twee frames slechts drie punten en wist dan ook overtuigend en vlot met 3-0 te winnen.

Joris Maas wist gisteren te winnen van de Oostenrijker Christian Hochmayer met 3-0. Maas scoorde daarbij een 49-break. Maas treft morgenavond James Bateman uit Ierland. De winnaar van deze partij zal doorgaan naar de knockout.

Sander Tierolf incasseerde vandaag zijn tweede verlies. Eerder deze week verloor hij reeds van de Maltees Alex Borg, die zich via Q-school net weer geplaatst heeft voor de main tour. Dit levert wel wat opgetrokken wenkbrauwen op, omdat normaal gesproken er geen professionals mee doen aan dit EK voor amateurs. Tierolf verloor vandaag ook van Shaun Wilkes uit Engeland en is hiermee uitgeschakeld.

Kevin Chan verloor vandaag met 3-0 van Darren Ellis uit Schotland, maar maakt nog een kansje om door te gaan. Winnen morgen van Andrej Maksimov is daarbij noodzakelijk, verder is hij dan afhankelijk van wat de rest in de poule doet.

Titelverdedigster bij de dames, Wendy Jans was succesvoller vandaag, zij won wederom met 3-0, deze keer van de Roemeense Corina Maracine. Jans is hiermee sowieso door, maar zal morgen strijden om de eerste plaats in de poule.

Manon Melief speelde vandaag pas haar eerste individuele wedstrijd, maar wist wel gelijk een 3-1 overwinning op het bord te zetten. Ze won van de Zwitserse Claudia Weber.

Ook werden er nog wedstrijden gespeeld in het EK voor teams. Bij de heren speelden Wendy Jans en Jurgen van Roy tot nu toe drie winstpartijen. Zij versloegen Wit-Rusland 2 met 3-2, Litouwen 2 met 4-1 en vandaag Albanië 1 zelfs met 5-0. Hiermee zijn de Belgen al zeker van een plekje bij de laatste 24.

© Ellen Demarré

Bij de Masters was er ook een Belgisch-Nederlands onderonsje te vinden. Nederland 2, met Manon Melief en Peter Bertens, trof daar België 2 met Mario van Herk (jawel daar troffen ze elkaar weer) en Pascal Meubis. De Belgen wisten uiteindelijk in het laatste frame de beslissing af te dwingen en te winnen met 3-2.

Nederland 1 (Kevin Chan en Sander Tierolf) is uitgeschakeld voor de knockoutfase. Na hun verlies vandaag tegen Rusland 2 zijn er geen kansen meer om de knockoutfase te bereiken.

België 1 heeft alle wedstrijden reeds gespeeld en mogen zich poulewinnaar noemen. Alain Vandersteen en Guy Hendriks wisten in de wedstrijd tegen concurrent Ierland 3 met 3-2 te winnen en zo 1 punt voor de Ieren te blijven.

Lees ook:Moeizame start op EK in Litouwen
Lees ook:Jacobs uitgeschakeld, Maas en Moermans treffen elkaar
Lees ook:Jacobs en Maas als groepswinnaar door naar knockout op WK in Qatar
Lees ook:België vandaag ongeslagen op WK in Qatar
Lees ook:Jans – Nechaeva wederom in finale WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.