147 alarm! Bij de Leij scoort derde maximumbreak

De derde officiële maximumbreak op Nederlandse bodem komt op naam van Gerrit bij de Leij! De geboren Fries scoorde de serie van 147 punten zaterdag op de tiende speeldag van de eredivisie.

Bij de Leij, uitkomend voor Jumbo in Warmond, maakte de perfecte break in het openingsframe van zijn partij tegen Jurgen Gruson van InterConnect De Dieze uit Den Bosch.

Eerder op de dag had Bij de Leij al een break van 142 laten aantekenen tegen Juriaan van den Nieuwenhuizen. Jumbo won de wedstrijd met 9-0 en nestelde zich naast titelverdediger The Final Oud West aan kop van de ranglijst.

…Bij de Leij (hier op archiefbeeld) scoort de derde 147 in Nederlands snookerhistorie…

De 30-jarige Bij de Leij scoorde zijn 147 precies vijf jaar na de eerste maximum op Nederlandse bodem. Hij is wel de eerste speler in Nederland die een maximumbreak maakt in een teamcompetitie.

Beide voorgaande 147′s vielen tijdens individuele rankingtoernooien: Stefan Mazrocis in februari 2005 (tegen Johan Oenema in Emmen) en Roy Stolk in november 2008 (tegen Ameer Baksh in Ridderkerk).

De beide megabreaks van Bij de Leij completteerden de vreugde van Jumbo over de monsterzege op De Dieze. Ook Xander van Rossem en Wim Monfils wonnen hun drie partijen.

Door dat resultaat, en de 7-2 overwinning van The Final Oud West op Pierre de Jonge in Breda, staan Jumbo en The Final Oud West nu samen aan kop met 61 punten.

Voor de Bredanaars konden alleen kopman René van Rijsbergen en Arya Sohrabi (beiden tegen Ton Berkhout) een punt binnenhalen tegen de Amsterdammers, waar Steven McGuinness en Lennon Starkey ongeslagen bleven.

Kijk hier bij de KNBB voor de uitslagen en de stand in de eredivisie.

(picture Bij de Leij | KNBB Biljart TV © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:Eredivisie: Snookerij verdedigt koppositie
Lees ook:Jumbo versterkt koppositie eredivisie
Lees ook:Final Oud West troost zich met bekerwinst
Lees ook:Eredivisie: Jumbo loopt punt in op Oud West
Lees ook:Eredivisie: Jumbo voert druk op Oud West op

7 reacties op “147 alarm! Bij de Leij scoort derde maximumbreak

 1. Eddy

  Geweldig!
  Gefeliciteerd Gerrit, je bent de beste!

    /   Beantwoorden  / 
 2. MLD

  Gerrit bij de Leij a.k.a. Bob the Breakbuilder…jij moet naar die maintour gozer, daar hoor je thuis, ook zonder deze topbreaks.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kevin

  Kanjer :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Beste Vriend

  Zit ik even een finale te kijken van dat huistoernooi in Warmond tussen Coen Fool en Gerrit bij de Leij, doet die Gerrit het gewoon weer hé een schitterende break van 140 erin pompen, maar heel verassend geen positie spelen van de laatste roze naar zwart, wit gewoon terug trekken naar de baulkline, terwijl die zo goed als recht lag op roze om ´m easy door te laten lopen naar zwart, dat vond ik wel opmerkelijk, maar wel weer knap gedaan hoor hè!
  Coen won overigens wel gewoon met 2-1.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bob

   Probeerde hij misschien om via de kaak van de middle-pocket wit terug te brengen naar zwart (als de showpik die hij is) dit vervolgens mislukte en geen zin had om een van die spelers te zijn die zwart mist op 140, maar geconcentreerd aan het beslissende frame wilde beginnen? Wel onwijs knap van Coen om stoicijns zonder flair en humble als ie is met 2-1 te winnen! Gefeliciteerd Coen! En Gerrit je kunt niet alles winnen gozer….

     /   Beantwoorden  / 
 5. Beste Vriend

  Hey Boppie!!
  Zou eigenlijk best kunnen dat ie dat probeerde, zal ´t hem de volgende keer eens vragen.Inderdaad sterk van Coen,maar die is staat de laatste weken toch al goed te spelen sinds die gewend is aan die Stamford keu die le Duc had besteld,lijkt er op dat er weer een Haagsche laatbloeier begint te ontketenen en eindelijk z´n vruchten gaat afwerpen,werd ook wel tijd dat een jongen met zijn talent weer een beetje resultaat gericht begon te worden, zoveel jaar alweer verknald, ben benieuwd,het vlammetje wakkert in ieder geval weer bij hem.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Eelco

  Toppie Gerrit van harte! Mogen er nog véél volgen ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.