Luca Brecel in finale German Masters

Voor het eerst in zijn snookercarriere heeft Luca Brecel de finale van een rankingevent gehaald. Hij versloeg vanavond in de German Masters de Engelsman Kyren Wilson met 6-3 in het Tempodrom in Berlijn.

Brecel kwam al snel 3-0 voor te staan en leek daarmee op weg naar een snelle overwinning, maar de jonge Engelsman gaf zich niet zomaar gewonnen. Wilson vocht zich terug naar 3-2, waarna de Belg de voorsprong vergroot door met een 67-break uit te lopen naar 4-2.

Wilson pakt dan nog een frame terug, maar ziet Brecel dan met een 63-break de 5-3 voorsprong pakken. In het negende frame lijkt Wilson op weg om nog een frame te pakken, maar hij strandt op 51 in zijn break en ziet Luca de laatste beslissende ballen rustig wegpotten.

Brecel komt in de finale uit tegen Martin Gould, die vanmiddag van Graeme Dott won met 6-2. Mocht Brecel de finale winnen, is hij tevens de eerste speler van het vasteland van Europa die een rankingevent op zijn naam schrijft.

Een prachtig resultaat voor de jonge Belg tot nu toe. We hopen natuurlijk op de titel, maar een finaleplaats is al een prachtige prestatie op zijn jonge leeftijd.

Alle uitslagen van de German Masters tot nu toe zijn hier terug te vinden, ook de link naar de beelden van deze wedstrijd zullen daar verschijnen.

Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Gould wint German Masters
Lees ook:Brecel door naar tweede ronde German Masters
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale German Masters
Lees ook:Brecel op achterstand in German Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.