Gould wint German Masters

Martin Gould heeft voor het eerst in zijn carrière een rankingtitel op zijn naam geschreven. Met een 9-5 overwinning versloeg hij de Belgische Luca Brecel in de finale in het Tempodrom in Berlijn.

© Worldsnooker

Na de middagsessie leidde de Engelsman met 5-3. Gould had de middagsessie met een 104-break afgesloten en kwam net zo sterk weer terug van zijn diner. Hij scoorde direct een 110-break en wist ook het tiende frame te pakken waardoor er direct een comfortabele 7-3 voorsprong op het bord stond voor hem.

Brecel vecht zich echter terug met een 55-break naar 7-4, maar Gould weet het twaalfde frame ook weer te pakken. De Belg weet dan een strohalm te pakken door op de laatste roze bal er nog 8-5 van te maken, maar Gould speelt de wedstrijd in het daaropvolgende frame gedegen uit.

Al met al een uitstekend toernooi voor de jonge Belg. Een eerste finale geeft altijd veel extra stress. Het speelt zo anders in een arena waar alle ogen en camera’s op je gericht zijn en de trofee naast de tafel staat de wachten. Een gedegen debuut in de finale en het smaakt zeker naar meer. We gaan hopelijk nog veel meer finales van deze jonge sporter voorbij zien komen, en hopelijk ook snel bekroond zien worden met een titel.

Martin Gould was zeer verheugd over zijn titel. Hij komt met deze overwinning terug in de top-16, door het gewonnen prijzengeld van 80.000 pond. Brecel strijkt trouwens het mooie bedrag van 26.500 pond op.

Lees ook:Brecel op achterstand in German Masters
Lees ook:Luca Brecel in finale German Masters
Lees ook:Gould bereikt finale German Masters
Lees ook:Fu wint General Cup met back tot back centurys
Lees ook:Prachtige finale, maar (bijna) niets van gezien… Maar Trump wint!

2 reacties op “Gould wint German Masters

 1. Eric

  Jammer dat Brecel in de beginfase niet kon doordrukken want Gould begon vanmiddag wel heel shaky aan de partij. Die gemiste blauwe in de gele pocket aan het einde van frame twee (1-1 i.p.v. 2-0…) en meteen daarna het onnodige verlies van frame drie waren uiteindelijk beslissend: in plaats van 3-0 vóór stond Brecel onverdiend 1-2 achter. Dat leek hem onzeker te maken, maar vooral Gould het nodige zelfvertrouwen te geven. De Engelsman settlede eindelijk en beter begon te spelen. Dat beeld bleef zo tot het einde van de partij.

  Al met al natuurlijk een geweldige week voor Brecel. Hij nadert op de ranglijst toch maar mooi de absolute wereldtop… ondanks wat veel criticasters – ook in reacties op snooker.blog.nl door de jaren heen – steeds weer hebben beweerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. john

  Inderdaad zonde van die 2 frames in het begin maar wel een top prestatie van onze zuiderbuur.
  Komt bij dat Gould toch ook wel het benodigde geluk aan zijn kant had.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.