Brecel door naar kwartfinale German Masters

Luca Brecel heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de German Masters in Berlijn. Hij won vandaag in de tweede ronde van de Noor Kurt Maflin. 

(c) Monique Limbos

Maflin kwam met een 90-break 1-0 voor te staan, maar Brecel sloeg gelijk terug met een 57-break. Maflin scoorde vervolgens een 75-break en leek een 3-1 voorsprong te gaan nemen na een 55-break, maar Brecel knokte zich knap terug in het frame en wist deze te winnen. Met een 69-break kwam hij voor het eerst op voorsprong, maar Maflin sloeg terug met een 60-break en bracht de score weer in evenwicht. Brecel wist met degelijk vechtsnooker de twee daaropvolgende frames binnen te slepen, met onder meer een 72-break.

De jonge Belg plaatst zich hiermee voor de kwartfinale in het Tempodrom, waar hij Mark Joyce treft, die vandaag Mark King met 5-2 versloeg. Joyce scoorde daarbij twee centurybreaks: een 105 en een 104.

(c) Monique Limbos

Verrassende verliezer vandaag was regerend wereldkampioen Stuart Bingham. Hij kwam 3-2 voor tegen Ryan Day, maar moest toekijken hoe deze de wedstrijd uitspeelde met een 67- en een 62-break. Day treft bij de laatste 8 spelers Kyren Wilson, die vandaag Michael Holt met 5-4 op de knieën dwong.

Alle kwartfinales worden vanavond gelijk gespeeld. De wedstrijden starten om 20.00 uur. Eurosport 1 zendt vanaf 20.30 uur uit.

Lees ook:Brecel door naar tweede ronde German Masters
Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Brecel verliest nipt op Australian Open
Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:Brecel plaatst zich ook voor International Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.