Marco “147″ Fu wint Gibraltar Open

Marco Fu heeft het Gibraltar Open op zijn naam geschreven. Na de 147-break die hij vrijdag maakte bleef hij vandaag in volle vaart doorstomen op weg naar de titel. In de finale versloeg hij Michael White met 4-1. 

(c) Monique Limbos

Luca Brecel was vandaag het eerste slachtoffer van de man uit Hong Kong. Fu kwam 3-1 voor te staan tegen onze Belg, met een 55-, en een 80-break. Brecel wist nog een 87-break op het bord te zetten maar moest toen zijn meerdere erkennen in Fu die met een 63-break de wedstrijd uitspeelde.

De 37-jarige Fu kwam in de kwartfinale Dominic Dale tegen. Ook hier scoorde Fu sterke break, met een 66,- 133,- en een 60-break werd ook deze wedstrijd naar zijn hand gezet. In de halve finale werd Liang Wenbo met 4-0 eenvoudig opzij gezet.

White wist in de vierde ronde met 4-3 te winnen van Andrew Higginson, ondanks een 2-0 voorsprong van de Engelsman. In de kwartfinale versloeg de Welshman Alfie Burden met 4-2. In de halve finale versloeg White met eveneens 4-0 wereldkampioen Stuart Bingham.

Voor zowel Fu als White was dit het debuut in de finale van een European Tour-event. Fu scoorde nog een 140-break in de finale, maar had de hoogste break van dit toernooi natuurlijk al op zak. Fu verdient 18.700 pond voor zijn portemonnee en voor de rankingstand.

Alle uitslagen vind je hier terug.

Lees ook:Hanssens wint BR 3 in Genk
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale ET6 in Polen
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale German Masters
Lees ook:Brecel wint eerste ronde Rurh Open
Lees ook:Brecel bereikt laatste 16 op Gibraltar Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.